DutchPolitie

Zr.Ms. Holland onderschept in eerste patrouilleweek cocaïne en marihuana

Kustwacht 1

Het stationsschip Zr.Ms. Holland startte maandag 2 september haar patrouille op de Caribische zee. Vier dagen later, vrijdagochtend 6 september, was het direct raak. Het schip ontving die ochtend een melding dat het patrouillevliegtuig Dash 8 van Kustwacht Caribisch gebied een verdachte go-fast had gelokaliseerd in de buurt van de ABC-eilanden. Zr.Ms Holland kwam hierop in actie en lanceerde haar snelle onderscheppingsvaartuigen, de Frisc’en, met daarop gecombineerde teams van scheepsbemanning, US Coast Guard en het Fleet Marine Squadron. Ook de boordhelikopter, de NH90, hielp mee vanuit de lucht tijdens de counter-drugs operatie. De verdachten op de drugsboot negeerden meerdere keren het bevel om te stoppen. De go-fast stopte pas na gerichte schoten op de motoren van het bootje. 

 

Cocaïne en marihuana

Aan boord van de smokkelboot waren 9 opvarenden, er zijn in totaal 52 pakketten in beslag genomen. Hierin zat 210 kilo cocaïne en 2110 kilo marihuana. De verdachten en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht. Eén verdachte was gewond en is daarom door de NH90 helikopter naar Curaçao gebracht voor medische verzorging. 

Stationsschip 

Het stationsschip Zr.Ms. Holland wordt onder meer ingezet voor counter-drugs operaties. Daarvoor werkt de bemanning afwisselend samen met de Amerikaanse kustwacht en Kustwacht Caribisch Gebied.

Kustwacht 2 Scaled

Related posts

Terugroepactie oogdruppels van Global Pharma Healthcare

EA News Author

Telbo en Curoil houden referendum voor nieuwe vakbond

EA News Author

Weersverwachting tot zondag 13 augustu 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message