CuracaoDutch

We moeten meer aandacht besteden aan mensen met een handicap die alleen wonen

Yael Plet

Na het opmerken van grote vuur die de dood van verschillende burgers met bepaalde handicaps veroorzaakten, waardoor ze zichzelf niet konden redden, roept Fraccion MAN op om meer aandacht te schenken aan de bescherming van deze personen in onze gemeenschap.

Bescherming moet leiden tot hogere bescherming van inwoners met bepaalde handicaps, die vaak bedreigd worden en hun leven verliezen omdat ze alleen thuis zijn. Sommige mensen met een handicap kunnen zich vaak niet veilig voelen wanneer dat nodig is, omdat hun handicap dat gewoon niet mogelijk maakt. Een bedliggende, een zieke in zekere mate, een aantal mensen in rolstoelen, onze ouderen alleen in huizen en dergelijke. Deze burgers hebben geen niveau van zelfoverleving met iemand zonder deze beperkingen. In het geval van brand bijvoorbeeld is hun zelfoverleving 100% afhankelijk van een derde.

Om de bescherming van deze burgers te verhogen, moet er meer worden gedaan om de relevante personen te laten doen wat nodig is om te reageren, wanneer een incident plaatsvindt, en de persoon, die geholpen, gered, geëvacueerd of een veiliger beschermingssysteem nodig heeft, buiten de controle van het ministerie komt.

Misschien is het een manier om de mensen die je vertrouwt in de buurt van het huis op een hoge hoogte te plaatsen, zodat als er iets gebeurt, ze snel kunnen reageren.
Daarom willen de MAN-fractie begrijpen wat de minister van Buitenlandse Zaken doet met deze verschrikkelijke situatie.

In dit kader stelt de fractie de minister de volgende vragen. Larmonie-Cecilia, van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).

1. Is de minister op de hoogte van de recente ongelukkige gebeurtenissen met betrekking tot mensen met een handicap?

2. Heeft de minister een beleid om de familie te ondersteunen in deze situaties?

3. Als dat het geval is, is het dan bij de laatste brandgevallen geactiveerd?

4. Wat is het protocol dat in deze gevallen van toepassing is?

5. Kun je dit protocol met het parlement delen?

6. In het kader van preventie, wat zijn de concrete stappen die het ministerie gaat nemen, zodat we onze mensen zoveel mogelijk kunnen beschermen, een strategie samen met andere vitaal belangrijke ministers die verband houden met deze specifieke groep?

Related posts

AMvB in Ministerraad: Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

EA News Author

Minister Dangui Oduber: Land Aruba, zorginstellingen en zorgverleners sluiten een historisch zorgakkoord duurzame gezondheidszorg

EA News Author

Colegio Laura Wernet Paskel ontvangt Chromebooks en tablets van Edutech

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message