Lokaal/ArubaDutch

Voorzitter Stichting Monumentenfonds Aruba Rousanne de Weever: Toeristen komen naar Aruba voor een authentieke Arubaanse ervaring

Rousanne De Weever Presidente Di Fundacion Monumenten Fonds

Rousanne de Weever is de nieuwe voorzitter van Stichting Monumentenfonds Aruba (SMFA), ze is nu een paar weken in functie en is zeer tevreden met deze nieuwe uitdaging. Toen ze de kans zag om te solliciteren deed ze dat omdat ze van monumenten houdt en ook al jarenlang op Curaçao heeft gewoond waar monumenten van groot belang zijn voor de identiteit van het land en dit zeker haar hart vervult. In zijn leven heeft hij momenten en situaties van slavenhuizen gedeeld, en zelfs geleerd om de lessen te zien die zijn gegeven onder deze architectuur die een andere omgeving van het leven creëert.

Op Aruba zijn er ook oude stijlhuizen die nog steeds mooi zijn gerenoveerd. Zo ontstond de passie en de liefde voor monumenten en oude huizen. Rousanne de Weever wilde graag bijdragen aan het behoud van zoveel mogelijk monumenten die op Aruba te vinden zijn, maar ook als een jonge vrouw die iets terug wil geven aan de gemeenschap van Aruba.

Het zal proberen om meer te doen in het onderwijs en het bewustzijn van de gemeenschap over het belang van monumenten, zodat de gemeenschap zelf een actieve rol kan spelen in dit aspect. Het is belangrijk om te weten dat monumenten niet alleen hernieuwbaar moeten zijn, maar ook duurzaam, zodat mensen ze kunnen gebruiken en verhuren om mooie en authentieke plekken te creëren die van ons zijn.
Rousanne de Weever is zeer blij met haar aankomst en wordt onthaald en tegelijkertijd wordt een nieuw monument, dat nu een algemene kamer is, maar een school was voor 1888, overhandigd. Volgens de voorzitter van Stichting Monumentenfonds Aruba is Rousanne de Weever erg blij om de verandering van het gebouw te ervaren en te zien, waar voorheen kinderen voor het eerst naar school gingen. Het is prachtig om de geschiedenis te horen en de veranderingen te zien die er zijn geweest.

Rousanne de Weever werkte ook bijna 6 jaar in de toeristische sector en ziet dat toeristen naar Aruba komen omdat ze een Arubaanse ervaring willen hebben en vaak uiten dat ze een restaurant willen om iets lokaals te eten en dat wordt erg gemist op Aruba. Hetzelfde geldt voor monumenten waar de toerist het Arubaanse gevoel in het land zoekt en waar het authentieke eten is en waar hij kan zeggen dat hij tijdens zijn verblijf op Aruba de cultuur van Aruba heeft genoten. Het is belangrijk dat Aruba dit onderdeel benadrukkt, omdat een toerist niet naar Aruba komt om een fastfood te eten dat ze al op hun plaats hebben. We moeten onze eigen identiteit creëren en de toerist een unieke ervaring geven van onze cultuur en onze lokale keuken. We moeten allemaal trots zijn op onze identiteit.

Click aki bao like y share

Related posts

Avond bij volle maan’ op 19 augustus 2024, achter bij kas di kuido met het thema ‘een nieuwe volle maan met onze ouderen’

EA News Author

Bonaire verwelkomt 17.218 verblijfsbezoekers in februari 2024

EA News Author

Marine onderschept ruim 2 ton cocaïne in Caribisch gebied

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message