SabaDutch

Volksgezondheid op Saba 2023-2026 gepresenteerd

Public Health On Saba 2023 2026

Public Health Saba is verheugd om te presenteren: Public Health on Saba 2023-2026 Een blik op Sabans huidige gezondheid en onze visie om de gezondheid verder te bevorderen.

Dit uitgebreide verslag is de tweede editie van Saba. De Nederlandse wet op de volksgezondheid vereist dat deze om de vier jaar wordt opgesteld om de gezondheidstoestand van de Saba-gemeenschap te beoordelen. Bovendien wordt het verslag gebruikt om beleidsbeslissingen te nemen en prioriteiten voor de komende jaren te bepalen door te kijken naar de huidige prestaties en gegevens te gebruiken om de weg vooruit te wijzen.

Gegevens voor het rapport zijn afkomstig uit een breed scala aan bronnen, waaronder de 2021 Central Bureau for Statistics Netherlands (CBS) Omnibus Survey en anonieme geaggregeerde gegevens van Saba Cares, Saba Public Health Department en Care and Youth Caribbean Netherlands (ZJCN).

De informatie werd verder geanalyseerd en samen met gegevens van de andere Caribische Nederlandse eilanden gepresenteerd om een aanvullende context te bieden. Dit werd gedaan in nauwe samenwerking met toegewijde collega’s van het Nederlands Nationaal Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Het is belangrijk als gemeenschap benchmarkinformatie te hebben die de gezondheidsuitdagingen in de gemeenschap identificeert – in alle levensfasen. Zodra u deze informatie heeft, kunnen prioriteiten rond gezondheidsbevordering en ziektepreventie worden vastgesteld met partners in de gezondheidszorg en beleidsmakers met een gerichte benadering van “gezondheid in alle beleid”, aldus Jane O’Flynn, hoofd van de volksgezondheid Saba.

De hoop is dat het verslag in de toekomst kan worden gebruikt als evaluatietool om het succes van de programma’s en initiatieven die door de volksgezondheid en andere belanghebbenden in de gezondheidszorg zijn geïntroduceerd, te beoordelen.
Het document is het resultaat van de betrokkenheid van meerdere belanghebbenden voor de volksgezondheid op Saba en zou niet mogelijk zijn geweest zonder meerdere partners die buitengewoon vrijgevig zijn geweest met hun tijd, gegevens en expertise, aldus Flynn. Wij danken met name onze partner Saba Cares en onze collega’s van het RIVM voor hun begeleiding en steun.

Public Health Saba organiseert een informatieve discussie over het rapport en de belangrijkste bevindingen voor de gemeenschap. Deze informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 30 mei van 18.30 tot 20.00 uur in het Eugenius Center. Voor toegang tot het volledige rapport   https://www.sabagov.com/_files/ugd/98f703_543a883cf8e743a29e66a4d7176c656f.pdf

Related posts

Island Council adopts social minimum, salary minimum motions

EA News Author

Duizenden onschuldige atleten en jongeren sterven aan het drinken van energiedranken

EA News Author

Boodschap voor de dag van de bevrijding Saba Raadslid Rolando Wilson

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message