CuracaoDutch

Volks Academie van de Eerste Koers met succesvolle opening van Cyclus van de geschiedenis en cultuur van Curaçao

Sala Ku Dosene Dilanti
Met de beroemde geschiedschrijver Jeanne Henriquez en een volle zaal begon de cyclus met twee en een half uur les over de geschiedenis en cultuur van Curaçao. In de eerste les ging het om moeder Aarde Afrika, het continent dat de mensheid heeft gezaaid. Het continent is de thuisbasis van de eerste hoogwaardige beschavingen die de wereld ooit heeft gekend. Een andere groep volgde de lessen online.
De cursus bestaat uit 10 lessen en eindigt op 23 juni 2023. Aan het eind van de cursus krijgen de deelnemers een certificaat van succesvolleelname. De volgende lessen gaan over wat kolonialisme en kolonialisme op Curaçao zijn, slavernij, de trans-Atlantische handel, de gevolgen van slavernij voor de mensen van vandaag, de Afrikaanse aanwezigheid in de cultuur van Curaçao, onderdrukking en weerstand van de mensen en uiteindelijk wat er gebeurde na de afschaffing van de slavernij in 1863?
Errol Scoop Popular Academy volgt haar doel om emancipatieve opleiding te geven om een nieuw kind van Korea te bereiken. Jongeren hebben een gegarandeerde toekomst.Roderick Rosaria 5126216
Gilbert Bishop 5138050
Ellen Maduro-Jeandor 5136976
Indira Boelbaai 6672178
Giselle Rosalia 5145288

Sala Yen Di Pafo Bai Paden

Related posts

SER in briefadvies: Arbeidsmigratie belangrijke factor voor bevordering inclusieve arbeidsmarkt

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire organiseert Q2 Bonaire Tourism Update voor 2024

EA News Author

Heyliger-Marten vraagt minister van Financiën naar belasting vakanties

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message