CuracaoDutch

Viering van 17 jaar Fundashon MUA

Fundashon Muhenan Uniforma Arma 2

Fundashon MUA, de Stichting Vrouwen bij de Geüniformeerde Overheidsdiensten vierde afgelopen donderdag haar 17-jarig bestaan. Dit gebeurde gelijktijdig met de viering van de Dag van de Ambtenaar.

Fundashon MUA bestaat uit 5 organisaties die gewapende vrouwen in uniform in dienst hebben. Dit zijn het Politiekorps, de Douane, het Detentie- en Correctiecentrum Curaçao, het Vrijwilligerskorps Curaçao en de Kustwacht.

 

De middag begon met een presentatie door dominee Canon Louise de Bode-Olton van de Anglicaanse Episcopale Kerk “Church of the Resurrection”, die de aandacht vestigde op de toekomst van gewapende vrouwen in uniform: het elimineren van stigma en discriminatie in het gewapende geüniformeerde lichaam; opkomen voor wat eerlijk en inclusief is in het gewapende geüniformeerde vrouwenkorps in de publieke sector; voor hun stralende schoonheid in de gemeenschap en om jonge vrouwen te inspireren en voor hen een voertuig te zijn door gewapende geüniformeerde vrouwen zichtbaarder te maken en meer bewust te maken dat hun bijdrage een verschil maakt om een betere gemeenschap voor iedereen te bereiken.

 

Vervolgens was er een presentatie van politieagente Thaïma Osepa MBA die, naar aanleiding van het onderwerp: ‘Krachtige Vrouwen, Maken Andere Vrouwen Ook Krachtig’,  aantoonde dat gewapende geüniformeerde vrouwen elkaar moeten aanvullen en niet met elkaar moeten concurreren.

 

Een andere spreker was Pedzi Girigori MSc, COO bij de afdeling Meteorologie van Curaçao, die dieper inging op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en genderongelijkheid.

Haar boodschap was dat vrouwen in ons ontwikkelde land nog niet zijn aangekomen en dat we moeten breken met het huidige stigma dat bestaat over de manier waarop we vrouwen behandelen en hoe we mannen behandelen.

 

Tenslotte was er spreker Reyna Joe, organisator van de Jaarlijkse Vrouwelijke Leiderschap Conferentie in Curaçao sinds 2004, die gewapende geüniformeerde vrouwen motiveerde om zichzelf te documenteren in boeken die kunnen dienen als motivatie en empowerment voor ambitieuze jonge vrouwen; terwijl hun ervaringen kunnen worden gedeeld.

 

Premier van Curaçao Gilmar Pisas eerde de gewapende geüniformeerde vrouwen met zijn aanwezigheid en vierde zodoende ook met hen.

De Premier liet op welsprekende wijze zien hoe belangrijk gewapende geüniformeerde vrouwen zijn voor het ambtenarenapparaat.

En aan het einde van zijn presentatie ondertekende hij het Manifest van Fundashon MUA waarin wordt opgeroepen tot interministeriële samenwerking en samenwerking van de kant van de overheid om doelen te bereiken ten behoeve van overheidspersoneel, diensten en de gemeenschap van Curaçao.

Elk jaar wordt in het kader van de Internationale Dag van de Ambtenaar de samenwerking herbevestigd door de ondertekening van het Manifesto van Fundashon MUA.

 

Dit interessante programma werd afgesloten met een panel met sprekers waarin met de aanwezigen werd gedebatteerd hoe zij als empowerde vrouwen de gemeenschap van Curaçao kunnen empoweren.

Ook werd erop gewezen dat je als geüniformeerde gewapende vrouw goed voorbereid moet zijn en daarvoor veel moet lezen. Daarom kregen alle deelnemers één of meerdere boeken. Het is ook belangrijk om te weten hoe onze gemeenschap functioneert en wat de behoeften zijn om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te implementeren. Er moet een evenwicht tussen vrouwen in leiderschaps- en besluitvormingsposities worden bereikt, zodat er een echte weerspiegeling is van mannen en vrouwen in onze gemeenschap.

 

Organisator van het evenement en voorzitter van Stichting Vrouwen bij de Geüniformeerde Overheidsdiensten, Casandra Martha bedankte aan het eind alle aanwezigen en bevestigde voor de aanwezigen dat hun werk van grote waarde is voor een gezonde gemeenschap en ook bedankte zij ceremoniemeester Jeannique Sillie voor haar goede werk.

Op de foto’s zijn momenten te zien tijdens de viering van de 17 jaren van Fundashon MUA.

Fundashon Muhenan Uniforma Arma 3Fundashon Muhenan Uniforma Arma 1 Scaled

Related posts

OM had geen trek in onderzoek naar stemfraude op Sint Eustatius

EA News Author

Exprodesk nodigt onze merchants uit om deel te nemen aan het Arubaverse 2.0 project

EA News Author

Premier minister Evelyn Wever Croes: Alle stranden in Aruba zijn openbaar

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message