De Nederlandse Algemene Onderzoeksraad heeft vastgesteld dat de RFT niet werkt en in Aruba zijn er mensen die op hun knieën smeken om bij de RAFT te komen.
Als secretaris-generaal van het Europees Parlement ben ik erg verontwaardigd over de goedkope politiek van bepaalde parlementsleden en politieke partijen. Er zijn mensen die doodsbang zijn om Aruba aan Nederland te verkopen, en zelfs een aantal van de betrokken pers laat hen gebruiken als een condoom. Je hebt eerst Aruba aan Nederland overgedragen via een Rijkswet die NIET op Curaçao of Sint Maarten van toepassing was.
Curaçao heeft sinds 10-10-10 een niet-werkende RFT: Sinds 10 oktober 2010 hebben zowel Curaçao als St. Maarten hun Status Aparte gekregen, wat anders is dan de Status Aparte waarvoor Betico Croes vocht met de steun van het hele Arubaanse volk. Nederland betaalde veel schulden van Curaçao en Sint Maarten en nam deel van de schulden over. De Nederlandse Antillen werden aldus betaald door de Nederlandse Antillen AG. 1.539.348.403 en voor Curaçao Awg. 1.894.555.638, dus 3,5 miljard of 3500 miljoen gulden in
In ruil daarvoor zullen Curaçao en Sint Maarten afspraken maken met de Rijkswet RFT om het financiële toezicht op de eilanden te kunnen uitoefenen. Deze informatie is terug te lezen in het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden van 2010 # 354. In het rapport van de Algemene Rekenkamer Nederland Verantwoordingsonderzoek 2019 Koninkrijksrelatie (IV) en Bes-Fonds (H) kan worden opgemerkt dat de Algemene Rekenkamer Nederland de RFT heeft bekritiseerd, namelijk dat de Rijkswet zei dat het niet werkte. Textueel: ⁇ Op 10 oktober 2010 heeft Nederland het overgrote deel van de schulden van de landen Curaçao en Sint-Maarten overgenomen, zodat deze landen op de staatkundige vernieuwing een financieel gezonde start kunnen maken.
Om herhaling te voorkomen, zijn tijdelijke toezichtsconstructies ingesteld. Deze constructies lijken
Heel effectief. Aanwijzingen door de Rijks-ministerraad hebben niet geleid tot begrotingen die voldoen aan de afgesproken normen of tot een substantieel hogere kwaliteit van het financieel beheer. Ook de rapporten van twee ingestelde evaluatiecommissies lijken alleen in beperkte mate aan te zetten tot de realisering van de verbeteringen. Een wezenlijk andere aanpak is nodig. ⁇
Aanbeveling van de Algemene Rekenkamer Nederland aan de Minister van BZK over het feit dat de Rijkswet in
Curaçao heeft niet gefunctioneerd: ⁇ We hebben de minister van BZK opgedragen om te onderzoeken onder welke voorwaarden een integrale aanpak gericht op het bevorderen van economische groei, een beheerst begrotingsbeleid en een degelijk financieel beheer succes kan hebben ⁇ .
Dus over iets wat NIET werkte op Curaçao vandaag Mansur, Marisol, Gerlien, Ryçond, Gunn samen met een paar gekochte pers, willen de Nederlanders vragen om het kost wat kost op Aruba te introduceren. We zijn niet bang voor toezicht en willen graag met iets komen dat werkt en daarvoor moet je de moed hebben om goed te handelen met Nederland en niet alleen de omzet van Nederland te verhogen. Er moet niet alleen rekening worden gehouden met de cijfers, maar ook met wat werkt en wat Aruba echt als een eiland met een kleinschalige economie kan helpen. Op Curaçao heeft de pandemie zelfs de economische groei belemmerd.
Dus laten we leren van de fouten van het Nederlandse verleden en samen werken aan een model dat werkt, waarbij zowel Nederland zijn toezicht kan houden, maar Aruba als land ook kan worden ontwikkeld, waarbij elke burger deel kan uitmaken van deze ontwikkeling en dat kan voelen, zelfs in zijn portefeuille. Politiek is een kunst en politiek is niet voor iedereen, zeker niet voor de hierboven genoemde. Samen zullen we het halen! Dat meldt secretaris-generaal van het Europees Parlement Endy Croes in een persbericht.