CuracaoDutch

Verschillende leden van het parlement van Corsica reisden naar Panama voor de Parlatino-bijeenkomst

Diferente Miembro Di Parlamento Di Korsou A Biaha Pa Panama Pa Reunion Parlatino.1

Op 13 en 14 april reisden verschillende parlementsleden naar Panama om deel te nemen aan Parlatino-bijeenkomsten. Het is bekend dat Parlatino een parlement is dat bestaat uit Het is een van de parlements in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied die onder andere het doel hebben om onderwerpen die relevant zijn voor de regio en de lidstaten.

In de opening van de vergadering behandelden de drie commissies het onderwerp “Gendergelijkheid” op een duidelijke manier. de context. Tijdens dit onderwerp had de parlementslid de gelegenheid om informatie van organisaties zoals UN Women en andere organisaties die er hard aan werken het gebied van gendergelijkheid. Een punt van aandacht tijdens de behandeling van dit onderwerp is de focus op
Panama heeft hierop ingegaan door een Ministerie van Vrouwen in te stellen, met de eerste minister van De vrouwen schreeuwden. Juana Herrera Araúz. Tijdens de presentatie werden verschillende onderwerpen naar voren gebracht, die relevant zijn voor Curaçao. Onder andere het belang van diversiteit in de politiek. Naast hem
Het belang van het behandelen van gender op nationaal niveau, als ontwikkeling van onze gemeenschappen in haar geheel aspecten.

Na het behandelen van de kwestie van gendergelijkheid, deelde elke commissie zich uit en ging ze verder met het behandelen ervan. respectieve thema’s. De gezondheidscommissie richtte zich op e.o. wetten om neurologische processen te beschermen, De Commissie Energie behandelde onder meer het thema energie-efficiëntie en de Commissie Energie Gendergelijkheid, Familie en Jeugd behandelde o.a. het thema van consumptie-productgelijkheid. Daarnaast werd besloten dat elk land terug zou gaan naar zijn parlement en/of regering voor mogelijke input. over de verschillende wet modellen.

De drie comités die bijeenkwamen zijn:
Gezondheidscommissie
– Juniel Carolina
Commissie Energie en Mijnbouw
– Ana Maria Pauletta
– David Seferina
Commissie Gendergelijkheid, Familie en Jeugd
– Sheldry Osepa, eerste vicevoorzitter van de commissie
– Fergino Brownbill

Diferente Miembro Di Parlamento Di Korsou A Biaha Pa Panama Pa Reunion Parlatino 1

Diferente Miembro Di Parlamento Di Korsou A Biaha Pa Panama Pa Reunion Parlatino

Related posts

Benoeming en officiele aantreding Eilandsraad Leden

EA News Author

2023 is een sterk hersteljaar: mei 2023 bleek sterker te zijn dan mei 2022 en mei 2019!

EA News Author

Avond met Volle Maan op dinsdag 1 augustus bij Nanie in Rincon

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message