SabaDutch

Vergadering met RBC bank leverde positieve resultaten voor Saba’s

Rbc Bank Building Horizontal

Een ontmoeting tussen de openbare entiteit Saba en het management van RBC Royal Bank N.V. (RBC) op vrijdag 14 april 2023 om bankzaken op Saba te bespreken heeft geleid tot enkele concrete overeenkomsten die de inwoners van Saba ten goede zullen komen.

Saba-pensionarissen die hun pensioen op hun bankrekening bij RBC ontvangen, zien geen aftrek meer van de overdrachtsvergoeding van hun maandelijkse pensioenbetaling. Om de vergoeding te vermijden, zal RBC deze transacties in de toekomst handmatig verwerken. Aangezien dit handmatige proces meer tijd vergt, worden pensioenbetalingen vanaf mei 2023 2 tot 3 dagen later dan normaal op de respectieve rekeningen gecrediteerd.

Bovendien heeft RBC zich ertoe verbonden de noodzakelijke aanpassingen aan Instant Payment Systems (IPSM) in coördinatie met de centrale bank van Curaçao en St. Petersburg te doen. Maarten (CBCS) met ingang van 30 juni 2023, om lokale overmakingen tussen RBC Saba-rekeningen en rekeningen bij banken in Caribisch Nederland mogelijk te maken
de eilanden, Curaçao en St. Maarten.

De directie van de bank heeft verder toegezegd om in samenwerking met en bijstand van de Nederlandse Centrale Bank (DNB) meer munten naar Saba te brengen om het tekort te verminderen.

Het management van RBC nam de gelegenheid aan om de dynamiek van de enige lokale bank die op Saba opereert uit te leggen en de betrokkenheid van de bank ten opzichte van de Saba-klanten en de bredere gemeenschap te versterken. RBC en de openbare entiteit Saba bevestigden hun voortdurende samenwerking om het bankwezen op Saba efficiënter en transparanter te maken en om oplossingen te vinden voor de problemen die klanten hebben ondervonden.

RBC wil graag de lokale economie in Saba ondersteunen en verwelkomt haar inwoners, terwijl de bank zich blijft richten op het bieden van de beste klantbeleving en het makkelijker en handiger maken van zaken.

De burgers en inwoners van Saba kunnen binnen een week een persoonlijke rekening openen door naar het bankkantoor te gaan en een geldig identiteitsbewijs met twee foto’s en een document ter bevestiging van het woonadres, bijvoorbeeld een recente elektriciteitsrekening, te verstrekken.
Op 14 april waren namens RBC Pierrot Hurtado, Country Manager RBC Curaçao en Bonaire en Area Vice President Personal Banking Dutch Caribbean, en Cheryl Pantophlet-Valies, Country Manager voor RBC Saba en St. Maarten.

Commissaris Bruce Zagers pleit voor een beter serviceniveau voor de bevolking en het bedrijfsleven van Saba in de Taskforce, een gezamenlijke inspanning van de overheid en de Nederlandse regering. Hij benadrukte dat vooruitgang op het gebied van de beschikbaarheid van bankdiensten essentieel is voor de mensen en bedrijven van Saba.

Related posts

Gedeputeerde Craane wil in gesprek met hotel en restaurant branche over rioolwaterheffing

EA News Author

Meteorologische Departement Aruba: Dit is een waarschuwing voor overmatige hitte

EA News Author

New Saba Island Council installed, Commissioners appointed

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message