InternationalDutch

Vandaag is Holocaust Herdenkingsdag

International Holocaust Remembrance Day

Vandaag is Yom Hashoa (Holocaust Memorial Day), een dag waarop Joodse gemeenschappen over de hele wereld bijeenkomen om het leven te eren van degenen die zijn omgekomen en degenen die de Holocaust hebben overleefd. Op deze dag denken en gedenken wij de genocide van ZES MILJOEN Joden door nazi-bezet Duitsland.

Elk jaar, vooral op deze dag, herhalen we de belofte om nooit meer. Maar helaas zien we nog steeds hoe onschuldige burgers worden mishandeld. Yom Hashoa dient echter als een waarschuwende herinnering dat we de morele verplichting hebben om actie te ondernemen tegen dergelijke wreedheden waar ze zich ook voordoen.

De Joodse gemeenschap van Aruba, Beth Israel Synagoge verzamelde zich om de slachtoffers en de overlevenden te eren en te herinneren door een herdenkingsdienst te houden. Tijdens de dienst werden zes kaarsen aangestoken, die elk een miljoen verloren Joodse zielen symboliseerden.

De kaarsen werden aangestoken door verschillende leden en gasten van de Beth Israel Synagoge. De eerste kaars werd aangestoken door een van de oudste leden van onze gemeente, en de laatste kaars werd aangestoken door een van de jongste leden van de gemeente, die de toekomst en continuïteit van het Joodse volk vertegenwoordigde.

Moge de herinnering aan de slachtoffers van de Holocaust een zegen zijn, terwijl wij bidden voor vrede, respect en gelijkheid, die meer dan ooit nodig zijn in een periode waarin het antisemitisme opnieuw toeneemt.

Related posts

Weersverwachting tot vrijdag 01 march 2024

EA News Author

Politieman aangehouden in verband met onderzoek

EA News Author

Meteorologische departement Aruba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message