BonaireDutch

Update klimaat KPCN gebouw Bonaire

Politiebureau Playa

In 2022 heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) aan het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) als verhuurder een onderzoek aangevraagd naar het klimaat in het KPCN gebouw naar aanleiding van diverse klachten over de werkomgeving van werknemers. Uit het onderzoek bleek dat er verschillende gebieden waren met een aandachtwaardige hoeveelheid geconcentreerde schimmel die de luchtkwaliteit van het gebouw beïnvloedde. Hoewel dit niet van een dusdanig niveau was dat het gevaarlijk was voor de werknemers, vereiste het wel onmiddellijke aandacht. Als gevolg van deze resultaten kwam het RVB met voorstellen voor acute maatregelen en een plan om de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport structureel uit te voeren. Het structurele plan was opgedeeld in korte termijn en lange termijn acties. De acute acties werden direct uitgevoerd en een nameting van de situatie liet zien dat de situatie sterk verbeterd was. De structurele langere termijn acties en de lange termijnacties ondervonden daarentegen enige vertraging door de invoer van materialen die nodig waren om het onderhoud uit te voeren.

In afwachting van de uitvoering van deze acties, voerden het KPCN en RVB regelmatig onderhoud uit in het gebouw en werden de werknemers op de hoogte gehouden van de situatie. In mei 2023 kreeg het KPCN bezoek van de arbeidsinspectie na nieuwe meldingen over de situatie in het gebouw. De arbeidsinspectie kwam met een waarschuwingsbrief en gaf aan dat de structurele korte termijn acties vòòr juni 2023 moesten zijn afgerond en dat er daarnaast eind juli er een duidelijk plan voor de langere termijn zou moeten liggen. Recent werd er door het RVB een presentatie over de oplossingen gepresenteerd en is er afgesproken dat er een nieuw onderzoek zal komen. Er werd ook afgesproken dat er andere maatregelen genomen zullen worden om mogelijke ongewenste situaties aan te pakken maar de vertraging leek aan te houden. 

Naar aanleiding hiervan heeft het KMT besloten in afwachting van deze structurele korte termijn acties enkele kantoren te verplaatsen naar elders in het gebouw. De kantoren die daardoor niet meer werden gebruikt, waren gelegen op plekken die in het oorspronkelijke onderzoek als prioriteitsgebieden waren aangemerkt.

Op vrijdag, 14 juli, besloten werknemers van het KPCN, samen met vertegenwoordigers van de NAPB, uit bezorgdheid over hun gezondheid en veiligheid, om buiten het gebouw te werken. Na intensieve overleg tussen het Korps Management Team, het RVB, de NAPB en objectieve en externe deskundigen om inzicht in de situatie te krijgen, konden alle betrokken partijen gerustgesteld worden dat het gebouw niet onveilig was voor de medewerkers. 

Werknemers gingen hierna weer in het gebouw aan het werk.  Desondanks zijn werknemers niet verplicht om in het gebouw te werken en zullen voortdurend op de hoogte worden gehouden van alle stappen die worden genomen om de situatie te verbeteren. Op vrijdag is er een nieuwe meting gedaan door experts en zodra de uitslagen daarvan bekend zijn, worden deze met de medewerkers en hun vertegenwoordigers gedeeld. 

Het KPCN, RVB en NAPB vinden de gezondheid van de werknemers van het allergrootste belang en zullen samen blijven werken aan een gezonde en veilige werkplek voor iedereen.

Related posts

Ontdek het geheime leven van garnalen

EA News Author

Maritiem Operatie Centrum kustwacht ontdekt 218k cocaine op boot die tussen klein Curaçao en Curaçao vaart

EA News Author

12 nieuwe gevallen van dengue op Bonaire, belangrijk om verdere verspreiding te voorkomen

EA News Author

1 comment

Update klimaat KPCN gebouw Bonaire - Notisia 365 July 17, 2023 at 6:06 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message