SabaDutchInternational

Uitvoerende Raad van SABA in Nederland

Bruce Eviton With Attje Jeroen 01 2

De Uitvoerende Raad is op maandag 23 mei zijn werkbezoek aan Nederland begonnen. De delegatie zal verschillende ministeries, leden van het Nederlandse parlement en verschillende organisaties ontmoeten.

De Saba-delegatie bestaat uit gouverneur Jonathan Johnson, commissarissen Bruce Zagers en Eviton Heyliger, financieel hoofd Maureen Hassell-van der Kaap, senior beleidsadviseur Nicole Johnson, hoofd van het Planning Bureau Zoubeir Elatmani, programmabeheerder Natuur- en milieubeleidsplan Sarah van der Horn en projectmanager van Black Rocks Harbor Project Mario Prak. De delegatie woont de vergaderingen in verschillende samenstellingen bij, afhankelijk van de aard en het onderwerp van de vergaderingen. Voor commissaris Heyliger is dit zijn eerste officiële werkbezoek aan Nederland sinds zijn benoeming.

Op maandag 22 mei heeft de delegatie twee belangrijke projecten gepresenteerd. In het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksbetrekkingen (BZK) werd het project voor de uitbreiding van het bestaande administratiegebouw gepresenteerd, terwijl het schoolgebouwproject werd gepresenteerd in het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

De commissarissen Zagers en Heyliger hebben maandag de Tweede Kamerlid Attje Kuiken van de Partij van de Arbeid (PvdA) bezocht om te praten over de verschillende ontwikkelingen en uitdagingen waarmee Saba wordt geconfronteerd. Ook was lid van de Eerste Kamer Jeroen Recourt van de PvdA aanwezig.
Voor de rest van de week heeft de delegatie vergaderingen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Arbeid (SZW), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), het Ministerie van Infrastructuur en Waterbeheer (IenW), het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Ministerie van BZK, het Ministerie van OCW, Bazalt Wonen en het Cadastre.

Belangrijke onderwerpen die in Den Haag zullen worden besproken zijn onder meer gezondheidszorg, onderwijs, cultuur, het Black Rocks-havenproject, sociale zekerheid, armoedebestrijding, energie, telecommunicatie, huisvesting, kadaster, water, landbouw, connectiviteit, ruimtelijke ordening en afvalbeheer.
Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag bezoekt de delegatie de onderwijsorganisatie Yuverta in Houten en het World Horti Center in Naaldwijk. Er zullen ook afzonderlijke vergaderingen zijn met staatssecretaris voor Koninkrijksbetrekkingen en digitalisering Alexandra van Huffelen en minister van Armoede, Participatie en Pensioenen Carola Schouten. De delegatie keert vrijdag 2 juni terug naar Saba.

Related posts

Weersverwachting tot maandag 24 juli 2023

EA News Author

Minister Ursell Arends NIET integer: Ursell Arends leidt al zijn departementen als een kip zonder kop

EA News Author

‘Avond bij volle maan’ op 24 februari 2024 bij kunuku laguna bij de familie pourier met het thema ‘een schim aan de horizon’

EA News Author

1 comment

Uitvoerende Raad van SABA in Nederland - Notisia 365 May 23, 2023 at 4:14 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message