CuracaoDutch

Terwijl de CEO van Aqualectra zijn ontslagbrief aflevert onderzoek toonde dat de werkzaamheden van derden op straat brak elektrische kabels van aqualectra

Terwijl De Ceo Van Aqualectra Zijn Ontslagbrief Aflevert Onderzoek Toonde Dat De Werkzaamheden Van Derden Op Straat Brak Elektrische Kabels Van Aqualectra

Na een complete black-out op Curacao, nam Darick Jones zijn onslag. Na 12 jaar als CEO van de staatsbedrijf aqualectra sprak hij met zijn familie en besloot dat hij zijn onslaag brief geeft.

Wat er echter gebeurde was dat Curacao een week eerder in een complete black-out stond en de volgende week twee dagen achter elkaar weer in een black-out kwam. Aqualectra herstelde niet eens van de eerste black-out die een tweede volgde.
Tijdens de blackout op 14 juni verloor Corsou twee mashin door de blackout en daardoor vielen een aantal wijken af, maar binnen 25 minuten slaagde het erin om iedereen weer stroom te geven en zo de stroomvoorziening te hervatten.
De oorzaak van de storing was dat er een communicatiefout was, en na 15 minuten van communicatie met Aquaelectrical Plant 2 was er een volledige storing van 10MW en het duurde langer voordat iedereen in Corso weer elektriciteit kon krijgen.
Het communicatieprobleem op de tweede central werd opgelost en werd weer in controle en geef weer electrisitijd. De volgende ochtend ontstond er een blackout weer, veroorzaakt door een zware kortsluiting van de schakel van de aqualectra-installatie in mundo nobo, die zo sterk was dat de schakel van de installatie op dat moment zelfs explodeerde en veel onbalans veroorzaakte en de blackout voor heel Curacao veroorzaakte.

Echter, na twee uur begon het net weer te draaien en rond 8 uur’s ochtends op 16 juni 2023 kwamen de wijken weer aan stroom waar 65% van de bevolking van Curaçao stroom kreeg.

Maar de blackout van de week ervoor, nadat een onderzoek had aangetoond dat in dokwegplant verbonden was, een fout had, was het moment waarop aqualectra besloot om te onderzoeken wat er precies was gebeurd en het onderzoek kon bevestigen dat het haar echt was gebroken.

Wat er gebeurde, was dat een catetpillar werkzaamheden deed en een cabels van de aqualectra brak. Aqualectra haalde de cabel uit de grond en het was helemaal kapot, helaas heeft het bedrijf die dit heeft gedaan geen melding heeft gemaakt.

Tegelijkertijd heeft aqualectra alle juridische stappen ondernomen om de juridische aansprakelijkheid ook op dit bedrijf te leggen om het aansprakelijk te stellen en te verzekeren voor de schade die dit aan aqualectra en aan derden heeft veroorzaakt en die later van dit bedrijf kan krijgen. Dit proces loopt in de tussentijd door terwijl de electriciteit is hersteld van de black-out zodat de stroomvoorziening stabiel blijft voor heel Curacao.

Tegelijkertijd beseft aqualectra dat er fundamentele dingen moeten veranderen in de manier waarop zowel de productie als de distributie op Curacao worden beheerd. Onderzoek zal worden gedaan, maar wat de veranderingen zijn en hoe de veranderingen worden uitgevoerd, zal worden bestudeerd. Dit deel zal worden besproken na een vergadering met alle belanghebbenden.

Tegelijkertijd heeft EA news informatie van onze collega’s op Curacao dat het CEO van Aqualectra nadat ze met familie had gesprokken had besloten om zijn ontslag als CEO van Aqualectra in te dienen. Er zullen verschillende nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden in de aqualectra zelf in de komende dagen.

Related posts

Zr.Ms. Holland onderschept drugs in Caribische zee

EA News Author

Aanpassing brandstofprijzen per 12 april 2024 op Bonaire

EA News Author

De 13e Aruba International Regatta, 2023, eindigt met succes, in het Surfside Regatta Village

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message