SabaDutch

Symbolische sleuteloverdracht van fase 2 Onder de heuvel

Entrega Simboliko Di Yabi Di Fase 2 Under The Hill

Zes toekomstige huurders van de nieuwe Under the Hill woningen ontvingen een symbolische sleutel tijdens een korte ceremonie op woensdag.

De commissaris voor huisvesting Eviton Heyliger sprak voor de kleine bijeenkomst waartoe vertegenwoordigers van de overheidsinstantie Saba, de Nederlandse woningcorporatie Bazalt Wonen, hoofdcontractant Van Boekel, de lokale woningfondatie Own Your Own Home Foundation en de hulpdiensten deelnamen.
Heyliger gaf een korte geschiedenis over fase 2 van het onder de heuvel woningbouwproject. De tweede fase van de opgravingen begon in oktober 2018 en nu in 2023 zijn de eindresultaten zichtbaar. Ik ben in 2016 begonnen met het werk als directeur van sociale huisvesting, wat betekent dat ik bij dit project was vanaf het allereerste begin tot waar het nu is en hopelijk het tot het einde zal zien, aldus hij.

Er was veel speculatie in de gemeenschap over hoe het project verliep en hoe lang het duurde. Laten we er rekening mee houden dat hoewel dit project in oktober 2018 is begonnen, veel van onze omliggende eilanden en grotere landen van waaruit de arbeidskrachten en materialen naar Saba moesten reizen, nog steeds aan het wankelen waren van de verwoestingen van de orkanen Irma en Maria van september 2017, zei Heyliger.

In 2020 trof de COVID-19-pandemie. Het project is een tijdje vertraagd. De Europese Unie heeft haar steun aan de ontwikkeling van de interne markt toegekend. Op verzoek werd gevraagd om vandaag een symbolisch sleutelmoment te maken waarin selectieve huurders worden uitgenodigd om een moment van een sleuteloverdracht te delen. De huurders die een symbolische, houten sleutel ontvingen van Maarten Koster van Bazalt Wonen, de eigenaar en verhuurder, waren Leonie en Calvin Winston, Maria Ortiz, Shaneika Biggs, Nicole Reiber en Caridad Torres.

Commissaris Heyliger legde uit dat de huurders werden geselecteerd uit een wachtlijst van personen die dringend een woning nodig hebben. Huurders staan al jaren op de wachtlijst. De selectie omvat ook de grootte van elk huis, variërend van een slaapkamer tot een drie slaapkamer woning.
Heyliger bedankte Bazalt Wonen, de Nederlandse regering, de Europese Unie, de overheid Saba en de aannemer Van Boekel. “Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder hun inbreng, steun en gezamenlijke inspanningen”, zei hij.

Fase 2 van het project Under the Hill bestaat uit 18 appartementen verdeeld over drie gebouwen met drie appartementen met één slaapkamer, drie appartementen met twee slaapkamers en twaalf appartementen met drie slaapkamers. De officiële opening van fase 2 zal plaatsvinden zodra het project is voltooid. Dan worden alle nieuwe huurders uitgenodigd voor de officiële sleutelceremonie.

Na de toespraak van Heyliger en de symbolische sleuteloverdracht op woensdag, bezochten de zes nieuwe huurders, samen met uitgenodigde gasten, één van de drie gebouwen om de nieuwe woningen te bewonderen. Iedereen was het erover eens dat dit ruime, stevige huizen zijn met een prachtig uitzicht over het gebied van Fort Bay.

Entrega Simboliko Di Yabi Di Fase 2 Under The Hill 1

Related posts

Tourism Corporation Bonaire tekent lanceringsovereenkomst voor nieuw cultureel evenement “Kings of Krioyo, It’s in our Nature”

EA News Author

Nieuwe prijzen voor aardolieproducten 8 februari 2023

EA News Author

In 2022 zullen toeristische inkomsten 4,4 miljard florins bijdragen aan de economie van Aruba

EA News Author

1 comment

Symbolische sleuteloverdracht van fase 2 Onder de heuvel - Notisia 365 July 2, 2023 at 12:15 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message