DutchSocial

Stichting Snoop Doggy heeft twee boeken geschreven om de verantwoordelijkheid van een huisdier onder de aandacht te brengen

Ester Van Der Put

Ester van der Put is de oprichter van de Snoop Doggy Foundation. Sinds vorig jaar zijn ze begonnen met de stichting en tegelijkertijd weten ze dat er verschillende organisaties zijn die honden redden waar ze gecastreerd worden of honden verzorgen, maar wat ontbreekt is het educatie. Dit is niet de schuld van de stichtingen en organisaties omdat het werk zo groot is dat het gaat om zorg en preventie. Echter, in het onderwijs van de gemeenschap en de burger die een hond of kat heeft, blijft dit vaak achter.

Daarom is  Snoop Doggy Foundation bestaat, die een boek heeft gemaakt om aan alle scholen te geven. Het boek gaat over een hond dat wordt geadopteerd en liefdevol wordt behandeld door de familie. Tegelijkertijd leert het  kind wat de verantwoordelijkheid is om een hond thuis te hebben. Het verhaal wordt verteld op een kinderniveau, zodat het kind kan begrijpen wat het betekent wanneer hij of zij een huisdier wil en wat de verantwoordelijkheid is van iedereen om hem of haar te beschermen en het dier de liefde te geven.

Maar niet alleen een boek van honden zal worden gepresenteerd, maar ook een boek van katten. Deze twee boeken zullen worden verspreid in alle basisscholen klas 3 en 4. Eind deze maand zullen de boeken worden uitgedeeld, maar tegelijkertijd kunnen de scholen ook vragen voor  een presentatie. Met deze presentatie zullen twee dieren naar school gebracht worden om het kind te laten zien en ook de chip die de hond zal hebben om het niet te verliezen.

De twee honden- en kattenboeken zijn bedoeld voor kinderen van de basisschool, maar daarnaast is er een ander boek dat bedoeld is voor jongeren die deel zullen uitmaken van de middelbare school waar ze meer kunnen leren over het verzorgen van een huisdier.

De Snoop Doggy Foundation organiseert een “Kids Fun Walk” op zaterdag 5 oktober, waarin kinderen en jongeren meer te weten komen over de regels voor een hond en kat in huis.

Naast de “Kids Fun Walk “ zijn er verschillende spelletjes rond de activiteit, zodat de kinderen een leuke dag met hun gezin kunnen doorbrengen en zich tegelijkertijd kunnen informeren over de verzorging van dieren thuis.

Deelname aan de Kids Fun Walk kost slechts 10 florins om geld in te zamelen voor het maken van meer boeken voor het bewustzijn van dierenbescherming op Aruba.

Related posts

Drugs onderschept in goede samenwerking tussen ketenpartners Sint Maarten

EA News Author

Weersverwachting tot donderdag 18 mei 2023

EA News Author

Inflatie lager op Bonaire, hoger op Sint Eustatius en Saba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message