SabaDutch

Staatssecretaris Van Huffelen arriveert op Saba

State Secretary Van Huffelen Arrives On Saba April 18.01

De Nederlandse staatssecretaris voor Koninkrijksbetrekkingen en digitalisering Alexandra van Huffelen is dinsdagmiddag van Bonaire aangekomen op Saba voor een kort werkbezoek.

Het officiële deel van de staatssecretaris begint op woensdagochtend met een vergadering met de nieuwe uitvoerende raad, gevolgd door een vergadering met de nieuwe eilandsraad. Van Huffelen zal bovendien een ontmoeting hebben met Qredits, een microfinancieringsorganisatie voor kleine en middelgrote ondernemers, en enkele van de
QCredits klanten op Saba. De staatssecretaris bezoekt een gezin dat in een sociale woningwoning woont, ontmoet notaris Marica Bouterse en spreekt met Saba-bewoners.
Een deel van het bezoek van de staatssecretaris zal zich dit keer ook richten op het andere deel van haar portefeuille naast Koninkrijksrelaties, namelijk digitalisering. Op het programma staat een rondetafelvergadering met belanghebbenden om te bespreken wat digitalisering betekent, wat het kan betekenen en welke kansen het biedt, ook in relatie tot het ondernemen. Woensdagavond vertrekken de staatssecretaris en haar delegatie naar St. Eustatius op de Makana veerboot.

Saba is de tweede stop van de staatssecretaris op een vijfdaags werkbezoek aan Bonaire, Saba, St. Eustatius en St. Maarten deze week. Van Huffelen is al meerdere keren op Saba geweest, de laatste keer in februari 2023 toen ze koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia begeleidde tijdens hun bezoek aan Saba en de andere vijf Nederlandse Caribische eilanden. Vorige week bezocht minister van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg Saba en de week daarvoor minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Robbert Dijkgraaf.

State Secretary Van Huffelen With Island Governor Johnson Upon Arrival April 18State Secretary Van Huffelen

Related posts

Autisme Aruba Foundation (FAA) is uitgenodigd om de Advocacy Leadership Network Biennial Meeting 2023 in New York, VS bij te wonen

EA News Author

Nieuwe stichting voor toegepast onderzoek op Aruba opgericht

EA News Author

Weersverwachting tot donderdag 21 march 2024

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message