Bonaire

Staatssecretaris Van Huffelen adopteert flamingo Mini

Adoptie Mini

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen is bij haar vermoedelijk laatste werkbezoek aan Bonaire verrast met een bijzonder aandenken: Elly Albers van de Bonaire Wild Bird Rehab bood de bewindsvrouw een adoptieflamingo aan.
De keuze is gevallen op flamingo Mini die begin mei slechts anderhalve week oud – en daarmee het jongste kuiken ooit – werd binnengebracht bij het opvangcentrum. Dankzij de goede zorgen van de vrijwilligers van de rehab groeit Mini als kool. Zodra ze zichzelf kan redden, krijgt ze haar vrijheid terug.
Elly Albers overhandigde staatssecretaris Van Huffelen een certificaat als bewijs dat ze ‘adoptiemoeder’ van Mini is geworden plus een door de bekende natuurfotograaf Lorenzo Mittiga gemaakte foto van het donzige kuiken. De flamingo is het symbool van Bonaire. Jaarlijks komen veel kuikens in problemen doordat zij door de wind aan het zwerven slaan. Bonaire Wild Bird Rehab vangt de vaak door honger verzwakte kuikens op om ze na hun herstel weer vrij te laten. De organisatie is grotendeels afhankelijk van donaties (zie: www.mangrovecenter.com/bonaire-wild-bird-rehab/).

Related posts

Tourism Corporation Bonaire ta anunsiá apertura di luna di kultura “Na kaminda pa Dia di Rincon”

EA News Author

Gerensia di cargill salt a bishitá gezaghebber edison rijna

EA News Author

Departamento di crimen cibernetico di KPCN ta adverti pa ‘Sextortion’

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message