InternationalDutch

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen: “Vandaag is een zeer speciale, historische dag die we herdenken. Een dag die we markeren

Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.11

Vóór de Grote Oorlog van 1863 was Riba hier, 160 jaar geleden, in slavernij afgeschaft.

Het verhaal van slavernij is een verhaal van pijn, lijden en onrecht, maar ook een verhaal van moed, verzet, strijd voor wat juist is. Er is weerstand hier om eindelijk het ontmenselijkende systeem te vernietigen.
Gedurende de laatste 1,5 jaar, mijn vader had tientallen rampen in de Caribische en Europese delen van ons koninkrijk.
Mensen van leeftijd, maand, afstammelingen, mensen die op een unieke manier met deze geschiedenis te maken hebben. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat deze vrede nog zo tastbaar is.

Het verleden heeft nog steeds een effect, het voelt nog steeds. Ik voel me verdrietig over wat vorige generaties hebben meegemaakt. Het gevoel van een gevoel van verschil, van minderwaardigheid of van als zodanig worden gezien. Het gevoel zich benadeeld te voelen, een tweederangsburger in het Koninkrijk.

Je hebt geen verantwoordelijkheid voor je rechten, en je hebt het al generaties gedaan.
Dus volgend jaar, zal het licht werpen op verborgen delen van onze geschiedenis. Zelfs je vuur dragen.

We organiseerden een ontmoeting waar we het konden doen, we hadden de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en te bespreken.

Het gaat niet alleen om woorden. We gaan deze ruimtes creëren die het tastbare verleden verdringen, die ons naar hem toe brengen.

Ik hoop dat het Slavernij Herdenkingsjaar alle mensen in het koninkrijk dichter bij elkaar zal brengen.
Samen brengen we meer kennis, aandacht en respect.

Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.33Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.22Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.9Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.10Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.7Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.8Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.2Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen 1Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.3Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.5Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.4Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.44Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.6Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen.1Sekretario Di Estado Alexandra Van Huffelen

Related posts

Stony Coral Tissue Loss Disease in het Nederlands Caribisch gebied

EA News Author

Voormalig minister S. veroordeeld in hoger beroep

EA News Author

Succesvolle bijeenkomst inclusieve arbeidsmarkt

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message