DutchSint Maarten

Sint Maarten Rule of Law Facilities ontwerpt de nieuwe Point Blanche-gevangenis op Sint Maarten

Sint Maarten Rule Of Law Facilities Will Design The New Point Blanche Prison In St Maarten

Het ontwerp van de nieuw verbeterde gevangenisfaciliteiten op Sint Maarten is aan de gang en zal in het kader van het projectimplementatieschema in mei 2024 gereed zijn. Het aanbestedingsproces werd in oktober vorig jaar afgerond en zorgde voor een aanzienlijke besparing ten opzichte van de oorspronkelijke begrotingskosten voor de nieuwe gevangenis, waardoor een efficiënt beheer van de openbare middelen werd verzekerd. Na het door UNOPS begeleide aanbestedingsproces voor de selectie van het architectenbureau voor de nieuwe gevangenis, is CSI Engineers uit Uruguay de opdracht gekregen om de geleidelijke bouw van de nieuwe gevangenis en detentiefaciliteiten van Point Blanche te ontwerpen.

Minister van Justitie Anna E. Richardson: Ik ben enthousiast over de aankomende bouw van de gevangenis en werd onlangs bijgewerkt over het architectonische ontwerp van de uitbreiding. De voorzieningen omvatten een pre-trial afdeling, verbeterde mannelijke en vrouwelijke afdelingen, educatieve faciliteiten, gezondheidsconsultatiezalen, tandheelkundige faciliteiten, psychologen, recreatiegebieden, personeelsfaciliteiten en meer. Omdat veiligheid een prioriteit is, hebben we ook verbeterde beveiligingssystemen met panoramische en statische camera’s gecreëerd. Dit nieuwe gevangenisproject is een enorme stap voorwaarts voor de regering van Sint Maarten, omdat het onze detentiefaciliteiten in overeenstemming zal brengen met de hoogste regionale normen en effectief zal inspelen op onze lokale behoeften.

Als onderdeel van de voortgang van het project bereidt het Bureau van de Verenigde Naties voor projectdiensten (UNOPS) zich voor om rond midden 2024 de inschrijvingsprocedure voor de bouw van de nieuwe faciliteiten te starten.

Daartoe zal in februari een marktonderzoek worden gestart om potentiële bedrijven op de lokale en internationale markten te identificeren die geïnteresseerd zijn om aan het proces deel te nemen. Het ministerie van Justitie en UNOPS zullen zorgen voor een brede verspreiding, zodat lokale bedrijven kennis kunnen nemen van het aanbestedingsproces van UNOPS en kunnen deelnemen aan deze sollicitatie.

Dit concurrerende en transparante proces zal zowel lokale als internationale leveranciers in staat stellen onder gelijke voorwaarden deel te nemen.

Het project voor het ontwerpen van de rechtsstaatfaciliteiten, fase I van het nieuwe gevangenisproject, wordt gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van de regering van Nederland met een budget van ongeveer 4 miljoen US$.
Faciliteiten voor de rechtsstaat van Sint Maarten

Het project “Sint Maarten Rule of Law Facilities” zal de nieuwe gevangenis van Point Blanche ontwerpen ten behoeve van zowel de gevangenen als het personeel, waarbij de volledige naleving van de mensenrechten en de inachtneming van sociale, gender- en milieuaspecten in het ontwerp worden gewaarborgd.

Deze eerste fase van het project, die aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 is gestart, is gepland voor een totale duur van 20 maanden en volgt het schema. De tweede fase van het project omvat de bouw van de nieuwe infrastructuur.

project omvat de bouw van de nieuwe infrastructuur.
UNOPS versterkt strafrechtelijke systemen door het plannen, ontwerpen, bouwen en herstellen van veilige en humane correctionele infrastructuur zoals rechtbanken en gevangenissen. In Sint Maarten zorgen we ervoor dat sociale, gender- en diversiteitsperspectieven worden meegenomen in de ontwikkeling van het gevangenisontwerp, waarbij een adequate detentie voor verschillende maatschappelijke groepen wordt voorzien op basis van specifieke behoeften van vrouwen en jongeren”, verklaarde Martín Arévalo, directeur van het UNOPS-kantoor voor Costa Rica en het Engels en Nederlands sprekende Caribisch gebied.

Een sterk strafrechtelijk systeem is een fundamentele pijler voor de naleving van de mensenrechten en vrijheden, rechtszekerheid en goed bestuur voor de burgers. Sinds de oprichting van de verschillende faciliteiten en als gevolg van verschillende structurele uitdagingen als gevolg van de gevolgen van de klimaatverandering heeft de correctionele infrastructuur van Sint Maarten een kritiek punt bereikt.

UNOPS, als gespecialiseerd VN-agentschap, is verantwoordelijk voor het projectbeheer, waarbij het zich houdt aan de kaders van de mensenrechten en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, en dit project uitgebreid beheert door middel van eerlijk openbaar beheer om de transparantie en winstgevendheid van de openbare uitgaven te maximaliseren, waardoor aanzienlijke effecten worden gegenereerd op het gebruik van openbare middelen door middel van praktijken die de efficiëntie, duurzame waarde en transparantie verhogen.

Related posts

Weersverwachting tot zaterdag 09 december 2023

EA News Author

Samenwerkingsovereenkomst tussen CMK en SAPC

EA News Author

Drijvend zwembad bij Parke Tului tijdelijk niet toegankelijk

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message