Lokaal/ArubaDutch

September is een speciale maand voor Alzheimer Aruba

Luna Di September Un Luna Special Pa Fundacion Alzheimer Aruba

Vandaag 1 september is een bijzondere dag voor de Alzheimer Stichting en dit jaar viert de stichting haar 20e verjaardag. De hele maand september is een maand van inzet en informatie over Alzheimer op Aruba. Melva Croes Yaniz, voorzitter van de Alzheimer Aruba stichting, geeft aan dat de bijeenkomst de gemeenschap zal informeren en opvoeden en dat de speciale datum van 21 september nog veel meer speciaal zal zijn met een symposium.

Het zal 20 jaar ervaring in deze branche bevatten en zal worden gedeeld met de Arubaanse gemeenschap. Er wordt gezegd dat er gedurende de hele maand regelmatig een datalek zal plaatsvinden. Hoewel veel mensen niet weten wat het Alzheimer-logo betekent, kun je de basis hiervan herkennen. Hoewel het woord Alzheimer een paar jaar geleden nog onbekend was, zette Aruba het op de wereldkaart toen het een uitleg gaf van het als een stichting.

Volgens Melva Croes Yaniz, voorzitter van de Alzheimer Aruba Foundation in 1999, zijn er verschillende onderzoeken gedaan om te zien of Aruba echt een stichting nodig heeft om mensen met Alzheimer te behandelen. Volgens mevrouw Melva Croes Yaniz, voorzitter van de Alzheimer Foundation Aruba, is het begonnen met een onderzoek naar hoeveel mensen in Aruba met Alzheimer lijden en hoe oud ze zijn op dat moment.

Er zijn ook verschillende onderzoeken gedaan naar verschillende instituten die met ouderen werken. De realiteit is dat de meeste mensen op hoge leeftijd Alzheimer krijgen. De jongste persoon die ooit met Alzheimer werd gediagnosticeerd was toen 44 jaar oud. De Alzheimer Foundation deed onderzoek en verzamelde cijfers over de situatie van mensen met Alzheimer op Aruba.

In 1999 was mevrouw Melva Croes Yaniz voorzitter van de Alzheimer Aruba stichting en de enige Neuropsycholoog op Aruba voor volwassenen en kinderen. Velen werden gediagnosticeerd, maar tegelijkertijd realiseerden ze dat veel mensen niet veel van de ziekte wisten en niet begrepen wat de ziekte inhoudt, dus werkten ze voor de Alzheimer Aruba Foundation waar ze begonnen met het informeren en opvoeden van de Arubaanse gemeenschap om meer te weten te komen over de ziekte.

Vroeger was er veel begrip van het kind voor zijn ouders, maar tegen deze tijd is de situatie veranderd. Bovendien vonden er vele misstanden plaats en was het leven van deze mensen niet waardig. Ook de Alzheimer stichting ondersteunt op een mooie manier Web Aruba NV en de rondleiding van Web Aruba NV blijft live zodat iedereen meer informatie over de stichting kan bekijken en zoeken, maar vooral om meer te weten te komen over wat de mensen met Alzheimer zijn en hoe ze kunnen worden geholpen.

Related posts

Het zesde E-Aruba Business Seminar is op 30 september

EA News Author

De website van Bonaire wint ‘Gold’ en ‘Best of the Bay’ ADDY Award in de categorie website/online

EA News Author

Voor huiselijk geweldsopvang verworven goederen in Saba

EA News Author

1 comment

September is een speciale maand voor Alzheimer Aruba - Notisia 365 September 1, 2023 at 11:36 am

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message