Lokaal/ArubaDutch

Scouting Aruba viert St. George’s Day

Scouting Aruba Ta Celebra Dia Di San Jorge

Jaarlijks viert en herdenkt de scoutbeweging St. George’s Day (Sint Joris Dag).

Dit gebeurt op 23 april. Dit jaar organiseert Scouting Aruba een groot evenement op 22 april om deze speciale dag in de scoutingwereld te vieren met de deelname van meer dan 350 leden en hun families.

Ons evenement vindt plaats op zaterdag van 5:00 tot 8:30 uur in het Carnival Village in San Nicolas. Tussen 6:15 en 19:00 uur houden we een parade in de straten van Sint Nicolas. Mensen uit Aruba en vooral uit de wijk San Nicolas worden uitgenodigd om dit evenement bij te wonen.

Op St. George’s Day gedenken we de grote strijder die vocht tegen het kwaad en vervolging van onschuldige burgers vanwege hun geloof en geloof. We gebruiken ook de moraal van de legende over hoe St. George de draak doodde om onze scouts te onderwijzen om altijd te vechten voor wat goed en rechtvaardig is. Zorg ervoor dat je eerlijk, verantwoordelijk, nobel bent, je burgerlijke plichten nakomt en dat je je in alles houdt wat je besluit te doen. Al deze kenmerken van St. George als de grote krijger voor zijn volk.

Onze scout-oprichter koos St. George als patroonvader van alle scouts alleen maar vanwege de bovengenoemde kwaliteiten. Dit is gewoon de plek waar onze oprichter zag hoe belangrijk het was voor alle scouts om naar te kijken. Geef nooit op in het leven, stel je doelen voor je en werk eraan, help je naaste, doe het juiste en vertrouw altijd op je eigen vaardigheden.

Op St. George’s Day hernieuwen we allemaal als scouts: drinkers, welpen, verkenners, ontdekkingsreizigers, voortrekers, leiders, medewerkers en commissarissen onze belofte van de dag dat we werden ingesteld en nemen de belofte aan om een betere wereld te creëren, met vrede en rechtvaardigheid. Vanaf nu wensen we een gelukkige St. George’s Day aan al onze nationale leden in Aruba, broeders scouts en gidsen in Aruba en alle andere scouts over de hele wereld. Vier met veel eer en trots onze speciale dag!

Scouting Aruba is de nationale vereniging die twaalf lokale scoutgroepen over Aruba coördineert die momenteel uit 500 leden bestaan. Sinds 23 april 2000 leidt hij de beweging ten behoeve van ons land Aruba. De scoutingbeweging in Aruba bestaat al meer dan 92 jaar en kijkt vooruit naar de toekomst en zal voortgaan met het leveren van kwaliteits scouting op ons eiland op basis van zijn strategische plan en leiders die zich inzetten en verantwoordelijk zijn om onze leden te begeleiden.

Scouting Aruba Ta Celebra Dia Di San Jorge 2Scouting Aruba Ta Celebra Dia Di San Jorge 1Scouting Aruba Ta Celebra Dia Di San Jorge.1

Related posts

Actie inning openstaande boetes met een week verlengd

EA News Author

Ministerie van BZK vestigt twee nieuwe leerstoelen voor het Koninkrijk

EA News Author

Weersverwachting tot donderdag 01 juni 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message