CuracaoDutch

Samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en het Hof van Justitie van Suriname

Foto 2

Op 8 mei jl. heeft ten kantore van het Surinaamse consulaat in Willemstad de ondertekening plaatsgevonden van een samenwerkingsovereenkomst tussen het
Gemeenschappelijk Hof van Justitie en het Hof van Justitie van Suriname. De ondertekenaars zijn de presidenten van de Hoven en vond plaats in bijzijn van de Surinaamse consul-generaal mevrouw Zuiverloon en de heer Steg, beleidsadviseur bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De president van het Surinaamse Hof, Mr. Rasoelbaks, was via een digitale videoverbinding aanwezig.

Met de ondertekening van deze overeenkomst is de samenwerking tussen beide Hoven verder geïntensiveerd, na een eerder bezoek in oktober 2022 van een delegatie van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie aan Suriname, waarbij een hernieuwde samenwerking tussen de Hoven is aangegaan. Tijdens dit bezoek was tevens het gebruik van het door het Gemeenschappelijk Hof ontwikkelde registratiesysteem door het Hof van Justitie van Suriname overeengekomen. De op 8 mei getekende overeenkomst ziet op de intensivering van de samenwerking op onder meer bedrijfsvoering, digitalisering en opleidingen.

Foto 1Foto 3

Related posts

Kaya isla ariba gesloten voor vernieuwing

EA News Author

Rays of Hope: meer bescherming voor mantaroggen

EA News Author

Tijdelijke Wijziging in Uniform van KPCN

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message