Lokaal/ArubaDutch

Premier Evelyn Wever Croes: Een goed geïnformeerd volk is een volk dat de beste beslissingen neemt voor zijn toekomst

Prome Minister Evelyn Wever Croes Y Farrah Boekhoudt 1

In Cede van MEP vond plaats  een bijeenkomst plaats om de gemeenschap van Aruba uit te leggen wat het verschil is tussen Onderlingeregeling, COHO en CHE. Premier Evelyn Wever Croes vindt het erg belangrijk om deze informatie in detail te geven. Voor de  eerst keer  in de geschiedenis dat de overheid wil dat mensen meer weten over wat de handel en het woord waren turssen Aruba en Nederland.

Terwijl er iets positiefs en goed voor Aruba is, is er veel grondverbranding om de gemeenschap verkeerd te informeren of onzekerheid in de gemeenschap te brengen, dus we kiezen ervoor om dichter bij de burgers te komen om uit te leggen en meer te begrijpen wat Aruba heeft bereikt wat zeker iets groots is voor de status van Aruba.

Een kamer vol met verschillende vragen. Veel mensen die niet wisten wat er aan de hand was, vroegen naar elke twijfel en kregen ook antwoorden. Volgens premier Evelyn Wever Croes  een goed geïnformeerd volk is een volk dat de beste beslissingen neemt voor zijn toekomst.

De COHO en de onderlingeregeling hebben te maken met de voorwaarden die Nederland aan Aruba had gesteld toen het Aruba geld leende. Wat duidelijk moet zijn, is dat Nederland Aruba niet zomaar  leende , maar dat Nederland Aruba geld leende met de voorwaarde dat Aruba fundamentele veranderingen moest doorvoeren om Aruba sterker  te maken. Als er een volgende crisis komt, moet Aruba niet ineenstorten zoals met COVID. Volgens premier Evelyn Wever Croes  Nederland wilt dat Aruba sterk op zijn voeten staat en onafhankelijker wordt, maar willen ze er ook zeker van zijn dat Aruba Nederland terugbetaalt.

Premier Evelyn Wever Croes begrijpt de bezorgdheid van Nederland dat Aruba slechts één economische pijler heeft. Wat een realiteit is als er iets gebeurt met het toerisme van Aruba, Aruba kan het geld niet terugbetalen aan Nederland, dit zet Nederland in om Aruba sterker en veerkrachtiger te maken en Aruba te helpen andere economische pijlers te creëren zodat Aruba elke mogelijke schok kan weerstaan.

De Nederlandse voorwaarde dat Aruba hervormd moest worden, werd in het landpakket geplaatst, toen werd afgesproken wat het landpakket is en de 8 discussiegebieden om Aruba te verbeteren en te versterken.

Volgens premier Evelyn Wever Croes moeten de spelregels duidelijk op de tafel staan zodat er meer zicht is op wie wat doet, dat was allemaal in de COHO volgens premier Evelyn Wever Croes.

De COHO is zo extreem dat Nederland wilde dat er een orgaan bestond dat uit drie Nederlanders bestond en die allen besloten hoe Aruba sterker en veerkrachtiger werd. Dit is wat er niet is gebeurd en dat premier Evelyn Wever Croes erin is geslaagd om op de tafel te zetten en te stellen dat COHO niet van kracht is voor Aruba waar ze met een onderlingeregeling is gekomen.

Als de drie Nederlanders zouden komen en zouden moeten zeggen dat de pensioengerechtigde leeftijd moet worden verhoogd, dan moet dat gebeuren, hier hebben noch de regering noch het parlement niets te zeggen. Dit is een situatie die niet in het goede land van de regering van Aruba is gevallen.

Daardoor  stapte Primier Evelyn Wever Croes  op een vliegtuig naar Nederland en liet Nederland de situatie van Aruba begrijpen en het was duidelijk dat Aruba de spelregels begrijpt omdat Nederland helpt bij het herstel van Aruba, maar niet zo extreem moet zijn. Op deze manier begonnen de onderhandelingen en kwam de onderlinge regeling aan tafel en werd de COHO geëlimineerd.

Het verschil van de onderlingeregeling met de COHO is dat de onderlingeregeling alles in handen blijft van de regering van Aruba zelf en de verantwoordelijkheid bij het parlement van Aruba zelf en de drie Nederlanders niet meer naar Aruba komen. Dit betekent dat alle prioriteiten door Aruba zelf worden bepaald. Een zeker positieve prestatie voor Aruba en voor de vooruitgang van alle burgers in Aruba en het respect tussen Nederland en Aruba werd ook gedefinieerd.

Related posts

Weersverwachting tot dinsdag 14 november 2023

EA News Author

Weersverwachting tot donderdag 05 oktober 2023

EA News Author

Weersverwachting tot woensdag 16 augustu 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message