Lokaal/ArubaDutch

Premier Evelyn Wever-Croes: Aruba ziet een positieve economische groei

Aruba Den Desaroyo.2

Premier Evelyn Wever-Croes geeft aan dat Aruba in volle bloei ontwikkeling. De statistieken over het toerisme tonen aan dat sinds het begin van het jaar. Deze positieve ontwikkeling is van groot voordeel voor de arbeidsmarkt.

Het aantal slachtoffers is hoger dan het niveau van voor de pandemie, en in de afgelopen maanden is het aantal slachtoffers in Aruba gestegen.

Toerisme vergeleken met voor de pandemie. Positieve informatie van de laatste dagen wijst erop dat al drie cruise-maatschappijen hebben toegezegd hun aantal cruise-oproepen naar Aruba in 2024 te verhogen.

Het belangrijkste is dat de toeristen die ons bezoeken meer uitgeven, waardoor er meer geld in het buitenland terechtkomt in de economie van Aruba. Dit resulteert in meer bedrijven die zich openen, waardoor er meer problemen ontstaan.

Zij moet een goede huishoudster zijn, die een goed loon ontvangt om haar te onderhouden.

Zij moeten hun eigen kosten dragen en voor hun eigen huis zorgen. De eerste minister zei dat deze positieve ontwikkeling “veel is en goed voor het land Aruba en zeer winstgevend voor de arbeidsmarkt.

Ook ontwikkelingen met betrekking tot importtarieven, zoals de belastingdienst en de minister van Financiën heeft aangegeven dat naast de inning van BBO aan de grens er een vereenvoudiging en verandering in tarieven voor invoerrechten van diverse producten sinds 1 januari augustus. Het gaat hier om meer dan 660 berichten die een wisselwerking tussen elkaar, eten en drinken, apparaten die groene energie opwekken, elektrische voertuigen en auto’s, muziekinstrumenten, boeken, en bouwmaterialen.

Een andere indicatie van de positieve ontwikkeling op Aruba is te zien in het IMF-rapport waarin dat de economische groei van Aruba indrukwekkend is dankzij goed bestuur van het Wever-Croes kabinet tijdens de pandemie. Terwijl de centrale bank heeft aangegeven dat de economische groei is groter dan verwacht. Dit vult ons met trots voor de vorm verantwoordelijk en vastberaden dat de regering ons land in tijden van crisis en nu in het is duidelijk dat het land zich herstelt, aldus de premier. Premier Wever-Croes sprak ook zijn tevredenheid uit over de positieve resultaten van afstuderen voor het laatste schooljaar. Het percentage afgestudeerden voor het schooljaar 2022 -in 2023 is het hoger dan voor de pandemie. Dat wil zeggen dat jonge mannen moeten strijden voor hun studie tijdens de pandemie, hebben alles in het werk gesteld om vandaag hun diploma te behalen.

Dit resultaat is zeker een reden om trots te zijn op onze studenten, die zich nu voorbereiden en ze gaan verder met hun studie in het buitenland, of hier op Aruba zelf. Aruba is in volle ontwikkeling, en het is belangrijk om deze ontwikkeling voort te zetten. Ons eiland is gelukkig en heeft  een gemeenschap die altijd steunt en samen vecht om het te dragen Deze rots is voor ons. Niets ontstaat vanzelf, maar het vergt inspanning en toewijding om het te bereiken.

doelen die we willen bereiken. Tot nu toe zijn we nog niet zover gekomen, maar samen, met geloof in de Heer, hebben we het doel bereikt. God, met hard werken en een positieve houding, zullen we ongetwijfeld slagen”, zei de premier met uitdrukken.

Comunicado Prome Minister Evelyn Wever-Croes

Aruba Den Desaroyo 1Aruba Den Desaroyo

Related posts

Voorlopige resultaten toerisme op Bonaire in mei 2023: 12.609 stayover bezoekers

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 20 januari 2024

EA News Author

Weersverwachting geldig tot zondag 07 april 2024, 18:00 uur

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message