Lokaal/ArubaDutch

Premier Evelyn Wever-Croes: “1 september “Laten we nadenken over wat we kunnen doen om de persvrijheid die we in Aruba genieten te beschermen

Dia Di Prensa

Op 1 september wordt wereldwijd de Dag van de Pers gevierd. Perswerk is heel belangrijk en het is niet altijd makkelijk om de informatie te krijgen die ze willen. Namens de regering van Aruba, Premier Evelyn Wever-Croes spreekt haar respect, waardering en bewondering uit voor degenen die dit werk serieus nemen.

De journalistiek is de communicatie tussen bijvoorbeeld de overheid en de gemeenschap.

Zonder pers is dit niet mogelijk. We leven in een samenleving waar transparantie een prioriteit is. Transparantie en het delen van alle informatie is wat het belangrijkste punt moet zijn in de communicatie van een regering met haar volk. Voor de regering van Aruba is het ons doel, onze visie en onze verbintenis om zoveel mogelijk informatie met iedereen te delen, zodat iedereen goed geïnformeerd is, zei de premier.

Een goed voorbeeld van succes is de communicatie van de regering met de gemeenschap in deze tijd van Covid. Communicatie was het belangrijkste onderdeel dat Aruba zo succesvol maakte. Dit is ook te danken aan de pers. Op 1 september is het een dag om stil te staan bij dit belangrijke werk van de pers, en te bedenken wat we kunnen doen om dit werk een beetje beter te maken.

Vrijheid van de pers is een vrijheid, een fundamenteel recht dat een land heeft. Het kan ook in gevaar worden gebracht als het niet verantwoord wordt toegepast. Wanneer de pers dit recht niet op een verantwoorde manier uitoefent, is hun eigen vrijheid in gevaar. Er zijn ook veel landen die de persvrijheid niet erkennen. “In Aruba hebben we een goede pers om goede informatie te verspreiden, maar we zien ook de risico’s die kunnen ontstaan door misbruik van de belangrijke macht van persvrijheid”, merkte de premier op.

De Eerste Minister doet een beroep op alle burgers, of ze nu in de pers werken of niet, om na te denken over wat we beter kunnen doen om de persvrijheid die we hier op Aruba genieten te beschermen, zodat we er zeker van zijn dat we die nooit verliezen. Namens de regering, hartelijk welkom, dank u voor uw medewerking. God zegene u om dit belangrijke werk voort te zetten, zei de premier.

Related posts

Spirit Airlines verhoogt vluchten naar St. Maarten

EA News Author

OM : Uitspraak Diamante

EA News Author

Bonaire het meest gebaat bij stabiel bestuur

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message