BonaireDutch

Politieberichten van woensdag 7 juni tot en met vrijdag 9 juni 2023

Kpcn

Aanhouding
Op donderdag 8 juni werd in de avonduren een 24-jarige man met initialen L.T.S. aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet BES. De auto die de verdachte bestuurde werd gestopt ter controle omdat het niet voorzien was van een kentekenplaat. Tijdens de controle kon een marihuana geur waargenomen worden. Hierdoor werd ook een opiumcontrole uitgevoerd. Hierbij werd een hoeveelheid vermoedelijk op marihuana lijkende kruiden gevonden. Deze werden in beslag genomen en werd de verdachte aangehouden.

Aanhouding
Tijdens een patrouille werd een auto gespot waarvan de bestuurder tijdens het rijden een telefoon in zijn rechterhand had en met zijn linkerhand vanuit een beker dronk. De optische signalen (zwaailicht) werden in werking gezet om de bestuurder te stoppen en een waarschuwing te geven van zijn gedrag in het verkeer. Hier gaf hij geen gehoor aan. Na meerdere pogingen en vorderingen om het voertuig te laten stoppen was de bestuurder genoodzaakt te stoppen doordat een auto voor hem stopte. De 16-jarige verdachte met initialen G.G.H.B.F. werd aangehouden voor het niet voldoen aan vorderingen van de politie, voor het gevaar veroorzakend gedrag op de openbare weg en voor het overtreden van de Wegenverkeersverordening Bonaire.

Geniet, maar drink met mate
Het is alweer weekend. KPCN wil je erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt in het verkeer. 

Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest. 

Blaastest

De politie controleert met een blaastest of je onder invloed bent van alcohol. Je bent verplicht om aan de blaastest mee te werken. Deze test geeft aan of je meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of je mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Weiger je? Dan maakt de politie een proces-verbaal op. Afhankelijk van het resultaat van de blaastest moet je mee naar het bureau voor een ademanalyse. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol je precies hebt gedronken.

Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan wordt je sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?

Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal maken. Wordt je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

KPCN wenst een ieder een fijn en veilig weekend!

Related posts

De zoektocht naar de vermiste persoon Arthur Cecilia ‘Turbo’ wordt voortgezet

EA News Author

Certificaat van voetbalclub PSV voor zo’n 250 kinderen

EA News Author

30 CMC-verpleegkundigen voltooien hun specialisaties

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message