BonaireDutch

Politieberichten van woensdag 28 juni tot en met vrijdag 30 juni 2023

Alcoholcontrole 2

Vervalste Amerikaanse dollarbiljetten
Op woensdag 28 juni heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) melding gekregen van vervalste Amerikaanse dollarbiljetten. De biljetten zijn ingeleverd bij de politie en een onderzoek is gestart. 

Aanhouding voor mishandeling met een wapen
Op woensdag 28 juni omstreeks 09.50 uur is een 45-jarige vrouw met initialen C.M.D.P. aangehouden voor mishandeling met een wapen en poging doodslag. De vrouw wordt verdacht het slachtoffer te hebben mishandeld meet een steekwapen op donderdag 1 juni. De zaak wordt onderzocht. 

Aanhouding voor mishandeling, bedreiging en vernieling
Op woensdag 28 juni omstreeks 10.25 uur is een 34-jarige man met initialen A.S.S. aangehouden voor mishandeling, bedreiging en vernieling. De man wordt verdacht een vrouw te hebben mishandeld en haar autoruit te hebben vernield op de Kaminda Gurubu. De zaak wordt onderzocht.

Geplande alcoholcontrole
In de nachtelijke uren van donderdag 29 juni, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een alcoholcontrole gehouden op de Kaya Hermandad en meerdere locaties op Bonaire. Tijdens deze controles werden bestuurders van 25 auto’s en 17 scooters gecontroleerd op hun alcoholconsumptie met een blaastest. Deze test geeft aan of de persoon meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gebruikt om een motorvoertuig te besturen. Tijdens deze controle zijn 6 personen aangehouden wegens het rijden onder invloed, een 23-jarige man met initialen C.F.H.A., een 29-jarige man met initialen G.A.E.A, een 19-jarige vrouw met initialen V.M.J.B., een 18-jarige vrouw met initialen D.B.M.G. en een 40-jarige man met initialen N.O.E.D.V.. Ook werd een auto die op de weg fout geparkeerd stond op de Kaya Hermandad weggesleept voor verkeer belemmering tijdens de controle en 3 personen zijn bekeurd voor het rijden zonder gelig rijbewijs.  

Het KPCN wil iedereen erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt aan het verkeer. Zo voorkom je gevaarlijke situaties voor jezelf en voor anderen. Een voertuig onder invloed van alcohol rijden is een misdrijf. Als je weet dat je tijdens het uitgaan waarschijnlijk meer alcohol gaat nuttigen dan toegestaan voor het besturen van een motorvoertuig, maak een afspraak met een andere persoon die je veilig thuis kan brengen. Rijd je onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van jouw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Elke bestuurder is voor zichzelf verantwoordelijk, voor de inzittende maar ook voor de personen eromheen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Aanhouding voor rijden onder invloed
Op donderdag 29 juni omstreeks 03.45 uur heeft een politiepatrouille een auto gespot die met hoge snelheid op de Kaya Julio A. Abraham reed. De politiepatrouille heeft de bestuurder een stopteken gegeven ter controle. Tijdens de controle heeft de politie geconstateerd dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol was en na de blaastest bleek dit inderdaad het geval te zijn. De bestuurder, een 48-jarige man met initialen B.T.T. is aangehouden. 

Aanhouding voor zware mishandeling
Op vrijdag 30 juni omstreeks 02.00 uur is een 45-jarige man met initialen G.F.G.G. aangehouden voor zware mishandeling. De verdachte was betrokken bij een vechtpartij met zware mishandeling ter hoogte van een horecagelegenheid op de Hanchi Amboina op zaterdag 24 juni. De zaak wordt onderzocht.

 

Alcoholcontrole 1

Related posts

President van het Hof bezoekt Saba

EA News Author

Politieberichten van vrijdag 30 juni tot en met maandag 03 juli 2023

EA News Author

Groen ontwikkeling Woningbouwgebied Dawari” gestart

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message