DutchBonaire

Politieberichten van woensdag 11 september tot en met vrijdag 13 september 2024

Kpcn Boneiro

Aanrijding tussen auto en scooter 

Op vrijdag 13 september, rond 07:35 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Kaya Grandi. De auto, die vanaf de Kaya Endeavour kwam, wilde de Kaya Grandi oprijden maar gaf geen voorrang aan de scooter die in de noordelijke richting op de Kaya Grandi reed. Bestuurder van de scooter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. 

 

Aanrijding tussen pick-up en crosser 

Op donderdag 12 september, rond 18:10 uur, vond een aanrijding tussen een pick-up en een crosser plaats op de Kaya Korona ter hoogte van de Kaya Papa Cornes. Bestuurder van een pick-up die linksaf sloeg om de Kaya Papa Cornes op te rijden, gaf geen voorrang aan de crosser die in de tegengestelde richting reed. De bestuurder van de crosser raakte gewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Aangezien hij geen rijbewijs of verzekering had, werd de crosser naar het politiebureau gebracht. 

 

Aanhouding 

In verband met het onderzoek en de huiszoekingen die afgelopen dinsdag 10 september in woningen in Amboina, Kaya Mazurka en Kaya Anna plaatsvonden, waarbij een hoeveelheid verdovende middelen, een vuurwapen en andere relevante artikelen voor het onderzoek in beslag zijn genomen, werd op donderdag 12 september, rond 13:00 uur, nog een verdachte aangehouden. De 23-jarige man met initialen C.Q.P. werd aangehouden bij het politiebureau. Onderzoek in de zaak loopt.

Diefstal van fiets 

Op donderdag 12 september werd aangifte gedaan van de diefstal van een zwarte en witte fiets van het merk Kross. De fiets, die niet op slot stond, is tussen 20:00 uur op woensdag 11 september en 09:00 uur op donderdag 12 september van een erf aan de Kaya Mississippi gestolen. De zaak wordt onderzocht.

 

Vermiste vissers aangetroffen 

In de nachtelijke uren op donderdag 12 september, kreeg de centrale meldkamer melding over een vermiste boot op zee. Aan boord waren twee mannen die sinds woensdag 11 september, rond 07:00 uur, waren gaan vissen en niet waren teruggekeerd. Zij waren telefonisch ook niet bereikbaar. De mannen waren door andere vissers als laatst ter hoogte van Bachelors’ Beach gezien. KPCN startte direct een zoektocht. Rond 04:30 uur was de helikopter van de Kustwacht op Bonaire en begon een zoektocht op lage hoogte boven zee tot rond 06:00 uur, zonder het gewenste resultaat. Daarna kwam ook het vliegtuig van de Kustwacht ‘Dash’ op Bonaire. Rond 09:00 uur kwam een melding binnen dat de vissers op Klein Bonaire waren gevonden. Een boot van STINAPA ging direct naar Klein Bonaire en haalde de twee vissers op om ze naar Bonaire te brengen. Ze waren gezond en wel en kregen eten en drinken van de toeristen op Klein Bonaire. Ze verklaarden dat hun boot voor een of andere reden is gezonken en ze zijn door de zeestroom naar Klein Bonaire gedreven.

Related posts

TCB en de particuliere sector kijken terug op een succesvolle roadshow voor marketing en verkoopgesprekken in New York

EA News Author

Weersverwachting tot woensdag 07 juni 2023

EA News Author

Pleitwedstrijd op Saba Comprehensive School

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message