BonaireDutch

Politieberichten van woensdag 05 juli tot en met vrijdag 07 juli 2023

Vc Kaya Korona

Hit & Run

Op donderdag 6 juli omstreeks 18.50 uur vond ereen hit & run plaats op de Kaya Nikiboko Noord. De bestuurder van een pick-up botste tegen het voertuig van de melder en reed vervolgens door. 

Veel bekeuringen uitgeschreven tijdens vershillende verkeerscontroles

Gedurende de laatste dagen heeft de politie verschillende verkeerscontroles gehouden op meerdere locaties op Bonaire.

In de ochtenduren van woensdag 5 juli werd op de Kaya Industria en Kaya Internashonal een verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controle op de Kaya Industria werden in totaal acht auto’s en één scooter gecontroleerd. Er werden 2 bekeuringen uitgeschreven. Eén voor het rijden zonder een geldig rijbewijs en één voor het rijden zonder geldige verzekering. Iets later is een verkeerscontrole op de Kaya Internashonal gehouden. Er zijn tijdens deze controle ook 9 voertuigen gecontroleerd. Eén bekeuring is uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel.

Vervolgens is er in de avonduren ter hoogte van de Kaya Nikiboko Zuid en Kaya Julio C. van der Ree nogmaals een geplande verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn 52 voertuigen totaal gecontroleerd en er zijn 21 bekeuringen uitgeschreven.

De bekeuringen waren voor de volgende:

6x voor het rijden zonder geldige verzekeringsdocumenten

11x voor het rijden zonder geldig rijbewijs

2x voor het rijden zonder autogordel

1x voor het rijden met een defecte dimverlichting

1x voor het rijden zonder kentekenplaat

In de middaguren op donderdag 6 juli werd aan de Kaya Korona een geplande verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden in totaal 20 bekeuringen uitgeschreven.

De bekeuringen waren voor de volgende:

1x voor het rijden zonder helm

13x voor het rijden zonder autogordel

2x voor het rijden zonder geldig rijbewijs

4x voor het rijden zonder geldige verzekering 

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om je aan de verkeersregels te houden. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. In de komende dagen zal de politie dit soort controles blijven uitvoeren.

Houd jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) roept ouders en verzorgers van kleine kinderen om alert te zijn als ze hen met mobiele telefoons laten spelen. 

Nu we de zomervakantie ingaan, krijgt de centrale meldkamer steeds vaker telefoontjes van kinderen die met een mobiele telefoon spelen. De tijd die onze centralisten besteden aan het beantwoorden van deze oproepen en het proberen vast te stellen of het kind daadwerkelijk in nood is, kan ervoor zorgen dat een persoon die wel in gevaar is of dringend hulp nodig heeft, geen centralist kan bereiken. 

Houd er rekening mee dat zelfs mobiele telefoons zonder simkaart nog steeds noodnummers kunnen bellen.

Vc Kaya Korona

Related posts

Neem maatregelen tegen dengue, chikungunya en zika in het regenseizoen

EA News Author

Eilandsraad en bestuurscollege nemen deel aan coachingsessie

EA News Author

30 Miljoen euro extra voor vebetering koopkracht caribisch Nederland

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message