BonaireDutch

Politieberichten van vrijdag 30 juni tot en met maandag 03 juli 2023

Kpc

Aanhouding rijden onder invloed

Op zondag 2 juli omstreeks 15.10 uur heeft een politiepatrouille een bestuurder van een scooter aangetroffen die in de verkeerde richting reed. Tijdens de controle bleek de bestuurder zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De 36-jarige man met initialen F.J.M.P. is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd ter beschikking van het Openbaar Ministerie. 

Diefstal wieldoppen 

Op zaterdag 1 juli kreeg het Korps Politie Caribisch Nederland op Bonaire aangifte van diefstal van 4 wieldoppen. Onbekenden hebben omstreeks 23.30 uur op vrijdag 30 juni de wieldoppen van een Toyota Yaris meegenomen die destijds geparkeerd stond bij een horecagelegenheid op de Kaminda Lac. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanhouding rijden onder invloed
Op zaterdag 1 juli omstreeks 01.20 uur is vond er een eenzijdige aanrijding plaats waarbij de bestuurder van een auto tegen een lantaarnpaal botste op de Hanchi Amboina. Na een controle bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. De 38-jarige man met initialen J.L.M. is aangehouden.

Aanhouding mishandeling met een wapen

Op zaterdag 1 juli omstreeks 18.30 uur heeft de centale meldkamer melding gekregen van een mishandeling die op de Kaya Dr. Jose G. Hernandez heeft plaatsgevonden. De verdachte zou het slachtoffer hebben geslagen met een fles en is vervolgens gevlucht. De slachtoffer is door ambulancepersoneel behandeld en is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Omstreeks 19.10 is de 36-jarige man met initialen F.J.M.P. aangetroffen door een politiepatrouille een aangehouden voor mishandeling met een wapen. Onderzoek in de zaak loopt. 

Aanrijding 

Op zaterdag 1 juli omstreeks 15.20 uur vond er een aanrijding plaats op de Boulevard Miguel Pourier. Een auto die richting Rincon reed heeft een overstekende ezel aangereden en de ezel belande op de voorruit van een andere auto die richting Playa reed. De bestuurder van de tweede auto was erg geschrokken en is daardoor behandeld door ambulancepersoneel en is vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis voor medische behandeling. 

Diverse bekeuringen voor verkeersovertredingen in het weekend
Afgelopen weekend hebben verschillende politiepatrouilles bekeuringen voor verkeersovertredingen uitgedeeld tijden hun surveillance. In de ochtenduren van zondag 2 juli zijn er vijf bestuurders bekeurd: drie voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur, één voor het rijden zonder geldig rijbewijs en verzekeringsdocumenten en één voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Op Zaterdag 1 juli gedurende de dag zijn twee verschillende bestuurders bekeurd voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. In de avonduren, op dezelfde dag vond er een aanrijding plaats op de Kaya Monseigneur Nieuwindt tussen twee auto’s en één van de bestuurders is na de controle bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs en verzekeringsdocumenten. Op vrijdag 30 juni vond er ook een aanrijding plaats op de Kaya Sabana waarbij de bestuurder bekeurd is voor het rijden zonder geldig rijbewijs en verzekeringsdocumenten. In de middaguren van vrijdag, is de bijrijder van een auto bekeurd voor het niet dragen van een autogordel. 

Related posts

Op 18 juli verwelkomt Bonaire de eerste boot uit Venezuela

EA News Author

Nieuwe prijzen voor aardolieproducten 8 februari 2023

EA News Author

Weersverwachting tot dinsdag 30 januari 2024

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message