BonaireDutch

Politieberichten van maandag 03 juli tot en met woensdag 05 juli 2023

Dodge Durango Slt Kaya Maranon Kaya Colorado

Aanhouding rijden onder invloed

Op maandag, 3 juli omstreeks 13.15 uur vond er een aanrijding plaats op de Kaya Bamba. Na een blaastest bleek een van de bestuurders onder de invloed van alcohol te zijn. De 30-jarige met initialen A.I.T. is aangehouden voor het rijden onder invloed. 

Het KPCN roept eigenaar van verlaten auto op 

Al enige tijd staan er een verlaten auto op de openbare weg in de wijk Tera Kora. Het betreft een zwarte auto van het merk Dodge, model Durango SLT, met kentekennummer B-11495. Deze staat geparkeerd langs de weg aan de Kaya Maranon en de Kaya Colorado. De eigenaar wordt verzocht om binnen 2×24 uur deze voertuig te verwijderen. Na 48 uur zal de auto worden weggesleept. 

Let op! Voertuigen mogen niet langer dan 2×24 uur op de openbare weg staan. Bovendien, voertuigen die aan de kant van de weg geparkeerd staan, mogen het doorgaande verkeer niet hinderen of de toegang tot een eigendom belemmeren. Andere verboden of instructies kunnen worden aangegeven door verkeersborden in de omgeving. Een boete voor parkeren waar dat niet is toegestaan kan oplopen tot 85 dollar. Als jouw voertuig wordt weggesleept moet jij ook de kosten hiervan betalen. 

Het Korps Politie Caribisch Nederland adviseert maatregelen tegen scooterdiefstal 

Recentelijk heeft de politie veel meldingen gekregen van gestolen scooters, waaronder veel gehuurde scooters. Het Korps Politie Caribisch Nederland roept zowel huurders als verhuurders van scooters op om de volgende veiligheidsmaatregelen te nemen om scooterdiefstal te voorkomen. Scooterhuurders, gebruik een ART3 gekeurd kettingslot (sloten worden vaak erbij verhuurd voor een extra bedrag) en, indien mogelijk, een tweede ART gekeurd slot. Gebruikt je een ketting- of

kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond worden gebruikt bij het breken van een slot. Gebruikt je een beugelslot? Dan kan je deze het beste zo laag mogelijk hangen. Vul de ruimte binnen de beugels zoveel mogelijk op.

Daarnaast, onthoud altijd om de sleutel uit het contactslot te halen en plaats de scooter op stuurslot. Parkeer jouw scooter, indien mogelijk, op een drukke plek. Parkeer jouw scooter ’s avonds op een verlichte plek. Parkeer jouw scooter zo dat je er zicht op hebt. Bovendien, gebruik een alarmsysteem en/of een start onderbreken als deze beschikbaar zijn op de scooter. Je bent vaak niet verzekerd tegen diefstal en dus verantwoordelijk voor de kosten. Lees je contract goed door voor meer informatie.

Scooterverhuurders, zet een alarmsysteem op de scooter, adviseer huurders om een extra hangslot te gebruiken, gebruik een startonderbreker, zet een track- en tracesysteem oftewel een GPS tracker op de scooter. Daarnaast, zorg dat je stallingsruimte optimaal beveiligd is. Veilige deuren, ramen, poorten met kwalitatief goed hang- en sluitwerk. Plaats eventueel camerabewaking in je stallingsruimte met ‘stop and motion’ detector, zodra er beweging is krijg je een melding op je smartphone. 

Related posts

Nieuw “It’s in our Nature Bonaire Sign” onthuld in Isidel Beach Park

EA News Author

Gezaghebber Edison Rijna heeft gestemd

EA News Author

Aruba Lions Club maakte kinderen gelukkig

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message