Lokaal/ArubaDutch

Parlementslid drs. Mervin Wyatt-Ras: Introductie van BBO aan de grens is brandstof op het vuur van sociale problemen

Parlamentario Drs. Mervin Wyatt Ras

Zo werd de datum van 1 augustus 2023 gekwalificeerd, waarbij opnieuw in het Wever-Croes II-cabinet werd gewaarschuwd dat de meest recente in zijn reeks maatregelen een is die de handelaar zal moeten berekenen, een cumulatief effect zal hebben en uiteindelijk zal worden overgedragen aan de betalende burger. Naast de economische gevolgen zou de maatregel ook een opeenhoping van sociale problemen veroorzaken die eenvoudigweg onder de dekbed willen worden verborgen door de harteloze, brutale en niet-centrale regering.

Wyatt-Ras gaf aan dat de 7%, in werkelijkheid tussen 21% en 27% zou zijn, die zou worden toegevoegd aan de bestaande verhoging van de tarieven voor water en elektriciteit, onder andere. Dat is volgens cijfers van het eigen Centraal Bureau van Statistiek (CBS) 11,2% voor de prijzen van levensmiddelen, 19,4% voor elektriciteit en 21,1% voor water, zonder nog de verhogingen in gas, woning en andere behoeften van de burger te vermelden. “De situatie is ondraaglijk”, aldus de parlementslid.

Zoals Raad van Advies waarschuwde, heeft de 7% BBO ook zijn effect op de inflatie, op de koopkracht, op het investeringsklimaat en zal het toerisme duurder worden, wat onze hele economie zal beïnvloeden. Ondertussen denkt de overheid dat ze alleen maar de prijzen verhogen en dat mensen ervoor betalen omdat het voor hen de makkelijkste manier is om geld te verdienen. Terwijl de CAFT en Raad van Advies waarschuwden dat het land niet bezig is met het nakomen van de belastingbetalingen, waar het meer inkomsten uit zou kunnen halen om de overheidsuitgaven te financieren.

Onze burgers hebben moeite om brood op tafel te krijgen. Moeder en vader hebben hard gewerkt en hebben de pandemie overleefd, maar nu bevinden ze zich in een situatie waarin ze niet meer kunnen, waarschuwt de parlementslid. Hij vreest dat deze stress kan leiden tot een massale verslechtering van de geestelijke gezondheid die zich kan uiten in de vorm van depressie of het dwingt de persoon om illegaal inkomsten te zoeken of problemen te verbergen in verslaving. Pesey is van mening dat een opeenhoping van sociale problemen te verwachten is. Persbericht AVP.

Related posts

Tourism Corporation Bonaire lanceert campagne getiteld ‘Eat Like a Local’ als onderdeel van haar Culinary Capital activiteiten

EA News Author

De Kustwacht neemt boot met drugs en wapens in beslag

EA News Author

Kustwacht assisteert zeilvaartuig nabij St. Maarten

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message