DutchSint Maarten

Oproep aan de gemeenschap om waakzaam te blijven

Hurricane Sxm2

Het Office of Disaster Management (ODM) roept inwoners en het bedrijfsleven op om waakzaam te blijven en voorbereid te zijn op het orkaanseizoen in de Atlantische Oceaan, nu dat St. Maarten door de piekperiode van het seizoen gaat.

Tot nu toe zijn er acht stormen gevormd voor het seizoen, en de komende dagen en weken zullen er ook extra stormen ontstaan en daarom moeten bewoners en bedrijven niet zelfgenoegzaam worden. Tropische Storm Franklin blijft het enige actieve systeem en wordt voorspeld een orkaan te worden in een paar dagen. Op donderdagmiddag was Franklin ten oosten-noordoosten van Grand Turk Island en ongeveer 700 mijl ten zuid-zuidwesten van Bermuda.

De 10 noodsteunfuncties (ESF’s) die de nationale organisatie voor rampenbeheersing van het land vormen, zijn: ESF-1 NV GEBE Elektriciteit/Waterproductie; ESF-2 Bureau Telecommunicatie & Post (BTP); ESF-3 Ministerie van Openbare Huisvesting, Ruimtelijke Planning, Milieu en Infrastructuur (Ministerie van VROMI); ESF-4 Brandweer; ESF-5 Politie; ESF-6 Ministerie van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (Ministerie VSA) Medische bijstand; ESF-7 Ministerie VSA Evacuatie, Shelters, Hulp en Massaslachtoffers; ESF-8 Ministerie van Communicatie (DCMOM); ESF-9 Ministerie van Algemene Zaken; en ESF-10 Ministerie van Toerisme, Economische Zaken, Vervoer en Telecommunicatie (Ministerie TEATT).

De gemeenschap wordt aangemoedigd om meer informatie te zoeken over de gevaren van orkanen en de middelen die noodzakelijk zijn om uw gezin, huis of bedrijf voor te bereiden op een storm/orkaan door een naar de website van de overheid: www.sintmaartengov.org/orkaan te gaan en de “Hurricaneseason Readiness Guide” en de “Hurricane Tracking Chart” kunt downloaden. De informatie hier is ook waardevol voor nieuwe bewoners. Luister naar het regeringsradiostation SXMGOV op 107.9FM, voor officiële informatie en nieuws vóór, gedurende en na een orkaan. U kunt ook nieuws en informatie over het weer volgen, evenals nationale toespraken van de premier, voorzitter van het Emergency Operations Center (EOC) door naar de @SXMGOV Facebook-pagina te gaan.

De resterende namen voor het seizoen zijn Idalia; Jose; Katia; Lee; Margot; Nigel; Ophelia; Philippe; Rina; Sean; Tammy; Vince; Whitney. Voor officiële weergerelateerde informatie, kijk op de website van de Meteorologische Dienst van St. Maarten (MDS): www.meteosxm.com of bezoek hun sociale media pagina Facebook.com/sxmweather/

Related posts

Succesvolle Taste of Bonaire

EA News Author

Parlementslid MFK, Ramon Yung: Rente 5.1% herfinanciering “humanitaire” Corona-lening niet acceptabel

EA News Author

Kustwacht in goede samenwerking met KPA stopt vaartuig met illegalen op zee

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message