CuracaoDutch

Opnieuw drugs onderschept door Zr.Ms. Groningen

Kustwacht

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen onderschepte voor de zesde keer in korte tijd een drugstransport. Op de Caribische Zee wist het patrouilleschip een snelle drugsboot te laten stoppen met aan boord acht opvarenden. Daarbij onderschepte het schip 228 kilogram cocaïne. De vangst was op 26 juni, maar is vandaag bekendgemaakt.  

 

In de nacht van 25 op 26 juni spotte het patrouillevliegtuig Dash-8 van Kustwacht Caribisch gebied een drugsboot (go-fasts) in de Caribisch zee. Zr.Ms. Groningen was op dat moment al in de buurt en kwam direct in actie. Het marineschip zette de achtervolging in met behulp van haar Amerikaanse Kustwachthelikopter en twee snelle FRISC-onderscheppingsvaartuigen. Op deze onderscheppingsboten zaten het Fleet Marine Squadron en de Amerikaanse kustwacht. Na een achtervolging, ondersteund door het Dash-8 patrouillevliegtuig, is de drugsboot onderschept. De acht verdachte smokkelaars en de 228 kilo inbeslaggenomen cocaïne zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. 

Stationsschip

Met deze onderschepping staat de teller voor Zr.Ms Groningen alweer op zes onderschepte drugstransporten sinds haar aanwezigheid, begin april 2024, in het Caribisch gebied. Het schip wordt onder meer ingezet voor counterdrugsoperaties. Dat gebeurt afwisselend in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht en de Kustwacht Caribisch Gebied.

Related posts

Aruba Lions Club Proud van Ivan Croes benoemd tot District Governor 2023

EA News Author

Premier Evelyn Wever – Mensen willen weten wat de oppositie denkt over Benny Sevinger

EA News Author

Nieuwe prijzen voor aardolieproducten 8 maart 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message