DutchBonaire

Op Bonaire : Actie tegen foutgeparkeerde auto’s in het centrumgebied

Polis Boneiro 1

De afgelopen periode zijn er meerdere signalen bij de politie binnengekomen over foutgeparkeerde auto’s in het centrumgebied en de omgeving, op locaties waar parkeren niet is toegestaan. Dit bleek uit diverse meldingen die zijn ontvangen bij de centrale meldkamer en bij wijkagent Playa. Parkeren op trottoirs of op plaatsen zonder parkeervakken is verboden en zorgt voor overlast en gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers. Dit kan ertoe leiden dat voetgangers of voertuigen moeilijk of zelfs niet kunnen passeren, dat het zicht van andere bestuurders wordt belemmerd, of dat er andere gevaarlijke situaties ontstaan.

 

Om deze problematiek aan te pakken, werd op woensdagochtend 25 september een grootschalige verkeerscontrole gehouden, gericht op fout parkeren. Ook als eigenaren op dat moment hun voertuig wilden verwijderen, werden zij alsnog beboet. Vijf voertuigen werden door een sleepwagen naar het politiebureau afgevoerd en in totaal werden 28 boetes uitgeschreven.

 

De boetes werden opgelegd voor de volgende overtredingen:

  • 21x voor fout parkeren;
  • 3x voor rijden zonder veiligheidsgordel;
  • 2x voor rijden zonder geldig rijbewijs;
  • 1x voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur;
  • 1x voor rijden zonder geldige verzekering.

Tijdens de actie werd een foto gemaakt van de nieuwe parkeerplaats bij Brion Kazerne (zie foto 1), gelegen achter het politiebureau Playa, die sinds juni 2024 toegankelijk is voor het publiek. Ondanks dat er tijdens de controle ongeveer 30 parkeerplaatsen beschikbaar waren, kozen veel bestuurders er toch voor om hun voertuig illegaal te parkeren. Vanaf deze parkeerplaats zijn het centrumgebied en Kaya Grandi binnen één minuut te voet bereikbaar.

In de ochtenduren van donderdag 26 september werd er nogmaals een controle gehouden in het centrumgebied, waarbij 6 bestuurders zijn bekeurd voor het fout parkeren en twee auto’s naar het politiebureau zijn gesleept.

 

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) waarschuwt dat foutgeparkeerde voertuigen in het centrumgebied en de omgeving op niet-toegestane locaties zullen worden weggesleept. De politie zal de komende periode streng blijven handhaven. Overtreders kunnen een boete krijgen van maximaal $85, en foutgeparkeerde voertuigen kunnen worden weggesleept. De kosten voor het wegslepen zijn voor rekening van de eigenaar.

Neem uw verantwoordelijkheid als verkeersdeelnemer en draag bij aan een veilig verkeer.

Polis Boneiro 4 ScaledPolis Boneiro 3 ScaledPolis Boneiro 2 ScaledPolis Boneiro 1

Related posts

Weersverwachting tot zondag 15 oktober 2023

EA News Author

Nederland klaar voor steun Caribische delen Koninkrijk bij rampen

EA News Author

Controle op regels bij drijvend zwembad tijdens regatta

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message