Sint EustatiusDutch

Ondertekening van contracten voor de voortzetting van het Lower Town cliff stabilisatieproject in St. Eustatius

Kontrato Firma Pa Kontinua E Proyekto Di Estabilizacion Di Klif Di Lower Town Na St. Eustatius

Werken aan het klifstabilisatieproject in Lower Town zullen naar verwachting binnenkort beginnen. De regering van St. Eustatius heeft een contract getekend met Acrobat X B.V. om met de werkzaamheden aan de klif achter de vestigingen van Eco Statia en achter de installaties van STUCO te beginnen om het risico op schade door vallende rotsen te beperken. Het project kost meer dan $19 miljoen en zal naar verwachting in 20 maanden worden voltooid.

¢Na afloop van het project verwachten wij dat zowel de fabriek van STUCO als de vestigingen van Eco Statia tegen erosie beschermd zullen zijn. De maatregelen zijn dringend en van het grootste belang voor alle burgers. Wij zijn zeer dankbaar voor de financiële steun van de Nederlandse regering om te kunnen doen wat nodig is”, aldus regeringscommissaris Alida Francis, die namens de regering van Statia heeft ondertekend. Julien Ripert, de president van Acrobat X B.V., tekende namens zijn bedrijf Acrobat X. B.V., dat in 2019/2020 een vergelijkbaar project in Fort Oranje heeft uitgevoerd.

De centrale regering kondigde eerder deze maand aan dat zij van plan was tot 19 miljoen euro ter beschikking te stellen voor de regering van St. Eustatius om delen van de klif in Lower Town, Oranjestad te stabiliseren. De stabilisatie van de kliffen is een integraal onderdeel van het programma van het eiland om erosie te beperken en de natuur te herstellen, dat een waterbeheerplan en de verwijdering van vrije weidende dieren omvat.

De regering van St. Eustatius roept het publiek op om geduld, begrip en samenwerking te tonen terwijl we het klifstabilisatieproject uitvoeren dat gelijktijdig zal lopen met het Orange Bay Road-project.

Commissaris voor vergunningen, toezicht en handhaving, Arlene Spanner-Schmidt, met steun van de Uitvoerende Raad en de Eilandsraad, begint met de verdere handhaving van het zero tolerance-beleid met betrekking tot dieren die op de klif in de buurt van Lower Town ronddwalen met ingang van 1 juni 2023. Zero tolerance betekent dat de regering van St. Eustatius verwijdert alle dieren die boven, op of onder de klif in Lower Town ronddwalen.

Related posts

Weersverwachting tot zaterdag 19 augustu 2023

EA News Author

Innen openstaande geldboetes op de luchthaven

EA News Author

BHM Presenteert goedgekeurde jaarrekeningen 2023 van bonlab en bog

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message