DutchSaba

Nieuwe luchthaven nu volledig operationeel

New Aiport Saba.3

De F.D. Roosevelt International Airport is nu volledig operationeel. De regeringscommissaris Alida Francis en de leden van de Island Council Rechelline Leerdam, Reuben Merkman en Adelka Spanner verwelkomden de bemanning en passagiers van de eerste WINAIR-vlucht en de eerste SXM Airways met een speciale plaquette ter herdenking van hun aankomst. De bouw van de luchthaven werd gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 Volgens de luchthavenmanager Darren Wilson bood de zachte opening op 2 juli 2023 de mogelijkheid voor het personeel en belanghebbenden om vertrouwd te raken met en zich aan te passen aan de nieuwe werkomgeving. “Hier hebben we ook situaties waargenomen en een aantal problemen opgelost die tijdens de overdracht niet zichtbaar waren geweest, omdat het gebouw niet volledig in gebruik was”, voegt Wilson eraan toe. “Het doel was om te zien hoe het gebouw met de passagiers omgaat en hoe het personeel procedurele functies vervult in de nieuwe omgeving. Wij zijn tevreden met de passagiersbewegingen door de terminal en hebben besloten de officiële opening van de terminal door te zetten”, zegt Wilson. Hij vermeldde ook dat de beveiliging van de luchthaven momenteel twee weken opleiding in luchtvaartbeveiliging doormaakt, die hen in staat zal stellen hun taken effectiever en efficiënter uit te voeren in deze nieuwe omgeving. In het kader van een programma voor de bewustmaking van de luchtvaartveiligheid dat momenteel wordt ontwikkeld, zijn ook voorlichtingsbijeenkomsten gepland voor huidige en potentiële luchthavenpersoneel. Bovendien zullen we voor de opening rondleidingen voor het publiek organiseren”, zei Wilson.

Op 28 mei 2021 heeft de openbare entiteit St. Eustatius ontving de (symbolische) sleutels van het nieuwe terminalgebouw en de FISO-toren van de aannemer Van Boekel, wat betekent dat het gebouw vanaf die datum eigendom werd van de openbare entiteit. De transities om het gebouw klaar te maken voor operationele activiteit begonnen onmiddellijk na de overhandiging van de sleutels, terwijl de vorige luchthaventerminal operationeel bleef tot midden juni.

Met de opening op 27 augustus 2023 heeft de nieuwe luchthaventerminal een dak van 1100 vierkante meter en een binnenruimte van 700 vierkante meter. Er zijn in totaal 4 check-in kantoren, 3 luchtvaartmaatschappijen kantoren, bagage screening en een volledige pax- en personeel airside screening. De wachtruimte bij de poort biedt 44 zitplaatsen en er is een bar, een rolbed om aankomst bagage terug te vorderen, douanecontrole gebied, opslagruimtes, een vergaderruimte, en een beveiliging en controlekamer. De toren bestaat uit 3 verdiepingen en is 136 vierkante meter. De cabine heeft een 360 graden uitzicht en functioneert als een operationele ruimte voor vlucht- en luchtvaartveiligheid en voor communicatie.

Fully Operational Airport.1Fully Operational Airport2.2

Related posts

Algemene gelegenheid 2023 – ‘LINTJESREGEN

EA News Author

Parade van Flambeu op Aruba met 8 arrestaties

EA News Author

Definitieve vaststelling verkiezingsuitslag is 23 maart 2023

EA News Author

1 comment

Nieuwe luchthaven nu volledig operationeel - Notisia 365 September 5, 2023 at 9:07 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message