NederlandDutch

Nederland wil Aruba helemaal niet helpen en wil RAFT opleggen

Hulanda No Kier Yuda Aruba Cu Nada Y Kier Impone Raft Riba E Pais

De onderhandelingen met Nederland trokken veel aandacht, zoals parlementslid Miguel Mansur die sprak over de belangstelling van Aruba om de mogelijkheden te verliezen om investeringen te doen. Volgens de voorzitter van het parlement zijn deze punten niet waar. Populistische politiek speelt een rol hier in dergelijke uitingen.

In de huidige vorm van de RAFT is er geen enkele manier om te voorkomen dat Aruba rente ontvangt, aangezien Curaçao zich in de RAFT bevindt en Curaçao op de dag dat het lid werd, hele kwijtschelding heeft ontvangen, waardoor alle schulden van Curaçao nul zijn geworden en Aruba dat niet heeft, maar wil wel het RAFT op Aruba zeten.

Nederland wil Aruba een RAFT geven maar wil Aruba tegelijkertijd geen kwijtschelding geven of iets in ruil en wil Aruba niets helpen. Vanuit de Nederlandse oogpunt moet Aruba de RAFT aannemen en betalen en dit is de manier waarop de huidige regering dit niet wil doen en niet akkoord gaat met deze deal met Nederland. Volgens parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk is een van de punten zeker de uitgang, de uitgang die Nederland heeft voor Aruba om uit de RAFT te stappen is belangrijk.

Een van de wijzigingen is een constitutionele wijziging waarbij zonder tweederde meerderheid in het parlement geen verandering kan worden doorgevoerd. Nederland eist nu dingen die Aruba als land breekt. Alles wijst erop dat de Nederlanders ontrouw zijn en Aruba willen breken om op te treden op Aruba.

Met de RAFT Aruba zal zelf bepalen hoe het moet worden uitgevoerd en Nederland wil Aruba laten uitvoeren. Echter, dit is de manier waarop het parlement een rol speelt en als het parlement de RAFT kiest dan komt de tweedekamerbeslissing op Aruba nemen, dan heeft het parlement niets meer te zeggen. Di twil Aruba niet.

Als de RAFT wordt aanvaard, moet het in de grondwet worden opgenomen. Maar Aruba is niet verenigd, politiek gezien is Aruba gescheiden en als het gaat om deze grondwettelijke verandering, dan zijn er 11 die Aruba steunen, maar het zal niet lukken omdat de andere 10 parlamentlid vanuit opositie zeggen dat ze niet zullen toegeven aan deze veranderingen. Als dit gebeurt zal Aruba in een situatie zal krijgen waarin Aruba zal een KB krijgen en niet meer kan ontsnappen.

Het is een realiteit dat Aruba politiek onvolwassen zijn om zo’n verandering te bewerkstelligen. Volgens parlementsvoorzitter Edgar Vrolijk is dit een van de thema’s waar deze partij altijd voor heeft gestreden, maar populistische politici maken er geschiedenis van foute informaties aan de mensen. In plaats van samen te komen als politici om Aruba vooruit te helpen en ons in hetzelfde huis te houden, spelen oppositiepolitici politiek met de situatie waarin ze morgen zelf in gevaar zijn en niet echt kunnen werken voor de mensen van Aruba.

Click aki bao like y share 

Related posts

De combinatie van klimaatvariabiliteit en klimaatverandering vormt een aanzienlijk risico voor het Caribisch gebied

EA News Author

Pleitwedstrijd op Saba Comprehensive School

EA News Author

De belangrijkste focus van de 2022 winners is welzijn: De winnaars van de Aruba Signature Experience 2022 zijn bekendgemaakt.

EA News Author

1 comment

Nederland wil Aruba helemaal niet helpen en wil RAFT opleggen - Notisia 365 August 14, 2023 at 12:59 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message