Lokaal/ArubaDutch

Naleving loonbelasting en BBO/BAVP/BAZV moeten verbeteren

Pap Cumplimento Cu Pago Di Loonbelasting Y Bbo Bavp Bazv Mester Mehora

De totale schuld voor de periode januari tot juni 2023 bedraagt 31,7 miljoen gulden. Het Departement van Belasting is een overheidsafdeling die belast is met het garanderen van inkomsten uit belastingen en het faciliteren van de belastingplichtige om zijn fiscale verplichtingen na te komen. Belastingverantwoordelijkheid houdt in dat de aangifte op tijd wordt ingediend en de bijbehorende betalingen.

Compliance met de betaling van belastingen is een belangrijk onderdeel van goed fiscaal gedrag. Volgens de cijfers hebben de bedrijven die hun loonbelasting- en BBO/BAVP/BAZV-aangifte voor de periode januari tot juni 2023 hebben ingediend, de belastingsom die overeenkomt met hun eigen aangifte niet betaald en/of niet op tijd betaald. Het belastingdepartement heeft vervolgens extra boetes opgelegd voor wanbetaling.

Het is belangrijk om te vermelden dat de loonbelastingcijfers ook AOV/AWW- en AZV-premieën omvatten en betrekking hebben op bedragen die de werkgever heeft ingehouden van zijn werknemers en niet heeft betaald aan de Belastingdienst. Het gaat dus om de bedragen aan belastingen en sociale premies die overeenkomen met de betalingsverantwoordelijkheid van de werknemer die niet naar behoren is betaald. Betaling van de BBO/BAVP/BAZV komt overeen met het bedrag van de winst van een onderneming waarvoor de toepasselijke 7% belasting niet is betaald bij het Belastingkantoor.

Hier volgt een overzicht van de non-compliance met betrekking tot de betaling van belastingen volgens de eigen verklaringen van sommige handelaren.

Aanvullende heffingen (naheffingsaanslagen) loonbelasting, AOV/AWW- en AZV-premie periode januari tot juni 2023

Aantal belastingplichtigen die een boete hebben ontvangen 1.684

Aantal extra heffingen 7.787

Totaal bedrag Afl. 33,2 miljoen

Het bedrag is betaald aan Afl. 12,9 miljoen

Het bedrag dat is vrijgemaakt om te betalen Afl. 20,3 miljoen

Aanvullende heffingen (naheffingsaanslagen) van BBO/BAVP/BAZV periode januari tot juni 2023

Aantal belastingplichtigen die een heffing hebben ontvangen 2.369

Aantal extra heffingen 8.438

Totaal bedrag Afl. 21,8 miljoen

Het bedrag is betaald afl. 10,4 miljoen

Het bedrag dat is vrijgemaakt om te betalen Afl. 11,4 miljoen

Het nakomen van belastingen is de verantwoordelijkheid van de belastingbetaler. Het nakomen van de belastingaangifte en de betaling van de belastingen is de verantwoordelijkheid van de belastingplichtige en niet van de Belastingdienst. Of het nu gaat om een individu, een werkgever, een kleine handelaar en/of een grote onderneming. Het is belangrijk om te vermelden dat het niet voldoen aan de belastingverplichtingen ongewenste gevolgen heeft, zoals hoge heffingen en rente, wat resulteert in een hoger totaalbedrag dat onnodig moet worden betaald. Dit kan de handelaar en/of onderneming in een moeilijke financiële situatie brengen. Dus belastingontduiking is geen optie.

Het belastingdepartement wil de handelaren bedanken die hun loonbelasting, AOV/AWW/AZV en BBO/BAVP/BAZV premies naar behoren hebben voldaan en dringt er bij de handelaren die hun belasting niet hebben voldaan op aan hun fiscale verantwoordelijkheid te nemen. We moeten allemaal bewijzen dat we ons bewust zijn van het belang van het nakomen van onze belastingverplichtingen en zo bijdragen aan het welzijn van allen die op het lieflijke eiland Aruba wonen en werken.

Related posts

SER verstrekt spoedadvies voor implementatie UBO-register in Curaçao

EA News Author

Delegatie openbaar lichaam Bonaire naar het VNG congres voor kennisdeling

EA News Author

Lokaal schrijftalent met spoken word over geluk

EA News Author

1 comment

Naleving loonbelasting en BBO/BAVP/BAZV moeten verbeteren - Notisia 365 September 4, 2023 at 11:55 am

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message