NederlandDutch

Misha Raymond van IPKO-Delegatie Nederland De ombudsman ontdekte dat veel Caribische studenten in Nederland eenzaamheid, depressie en zelfs angst ervaren

Misha

De delegatie van Aruba is nog in Nederland voor de IPKO-bijeenkomsten. We van EA News konden met Misha Raymond praten over de vergaderingen waaraan de delegatie en haar persoon deelnamen. Misha Raymond behoort tot de fractie van RIAZ, maar in Nederland is ze deel van de IPKO-delegatie en vertegenwoordigt ze de vlag van Aruba in Nederland in een groep van andere parlementsleden van andere partijen die ook de delegatie vormen die een Aruba vertegenwoordigt in Nederland als delegatie in Nederland in de IPKO-bijeenkomsten voor Aruba.

Misha Raymond geeft aan dat er verschillende vergaderingen zijn, maar een die veel aandacht trok was de follow-up van de ombudsmanverslagvergadering over wat de zorgen zijn van Caribische studenten in Nederland wanneer ze besluiten om te studeren, om hun studieproces gemakkelijker te maken in Nederland bijvoorbeeld wanneer ze in Nederland aankomen zonder BSN nummer, de moeilijkheden om in het zorgsysteem te vallen, waar ze ook gebruik kunnen maken van zorgtoeslag zijn punten waar de ombudsman mee kwam en een update over dit hele onderzoek onder studenten uit Caribische eilanden.

Maar het raakte ook de geestelijke gezondheid van studenten in Nederland aan en bleek dat veel van hen in eenzaamheid, depressie en zelfs angst verzeild raken. Maar wat ook duidelijk is van dit rapport is dat er niet veel diepgang is in deze onderwerpen, maar dat was ook te verwachten, volgens Misha Ramond van de delegatie van Aruba bij IPKO Nederland.

Omdat er geen inzicht werd gegeven in de specifieke onderwerpen van de jeugd in Nederland besloot parlementslid Misha Raymond om een paar dagen in Nederland te verblijven op eigen kosten om een aantal ontmoetingen te hebben met een aantal jongeren in Nederland om te praten over mentale gezondheid en hoe dit hen heeft beïnvloed nadat ze uit Aruba zijn gekomen. Volgens parlementslid Misha Raymond zal hij na de IPKO-bijeenkomsten met studenten zitten.

Related posts

Aanhouding op zee

EA News Author

Minister Maduro kreeg een update van stichting monumentenfonds Aruba over verschillende ontwikkelingen met betrekking tot monumenten

EA News Author

Weersverwachting tot zondag 17 september 2023

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message