NederlandDutch

Misha Raymond Delegatie van Aruba IPKO in Nederland: Jorien Wuite van D 66 kwam met de Motie om met koninkrijksconferentie weer te beginnen

Misha Raymond Delegacion Di Aruba Ipko

Volgens Misha Raymond (RAIZ) van de delegatie van Aruba in Nederland gaven twee personen een presentatie over een museum in Nederland dat waarschijnlijk in 2028-2029 zal worden geïntroduceerd.

Hij geeft een uitleg over wat het museum inhoudt en wat de focus van het slavernijmuseum is. Wat opvalt is dat Nederland zich vooral richt op de rol van Nederland in de slavernijperiode in het Caribisch gebied, maar Nederland speelde een grote rol in 40 landen in de wereld wat betreft slavernij.

Toch werd gerucht dat er de optie zou zijn om de Nederlandse rol in slavernij ook in andere landen te vergroten. Volgens Misha Raymond om de verantwoordelijkheid die Nederland moet nemen voor zijn rol in de slavernijtijd niet te ondergraven en niet te laten lijken dat alleen de eilanden in het Caribisch gebied aan de voeten van de slavernij stonden, maar er waren veel andere landen dan Nederland die een grote rol hebben gespeeld.

De dagen en de bijeenkomsten waren lang, maar je kon ook merken dat steeds meer eilanden kwamen om elkaar te horen en te begrijpen waar de pijn ligt. Voordat de IPKO-bijeenkomsten begonnen, vonden er echter tripartite bijeenkomsten plaats waarbij alle eilanden samen zaten om te discussiëren over de tijd waarop elk eiland zou staan.

Een ander onderwerp dat ook naar voren kwam was de koninkrijksconferentie waarbij Jorien Wuite van de partij D 66 naar voren kwam en een motie voorstelde om dit opnieuw te doen. Wat de koningkrijksconferenties betreft, betekent het dat de regeringsleiders elkaar ontmoeten en ideeën en ideeën uitwisselen en de rol van het parlement is dat ze meer inzicht krijgen en deelnemen aan deze bijeenkomsten om op de hoogte te zijn van de ideeën van de regeringsleiders van de landen.

Vanuit Aruba is het echter van belang om te weten hoe dit concreeter kan worden om ervoor te zorgen dat het werk en de rol als parlementslid in dit proces veilig blijven. Volgens Misha Raymond waren de discussies goed en zullen deze discussies ook worden opgenomen in de volgende IPKO die in Aruba zal plaatsvinden in het begin van 2024.

De discussie over geschillenregeling stond echter niet op de agenda, en werd niet bijgewoond met deze vergadering in dit IPKO. De laatste bijeenkomst was echter over geschillenregeling waar de parlementen bijeenkwamen en Aruba is verantwoordelijk voor het opstellen van een resultaat, maar er moeten nog meningen komen over dit punt voordat het aan Nederland wordt overgedragen om deel te nemen aan de IPKO-discussies. De parlementen van het Koninkrijk Nederland hebben werk te doen voordat geschillenregeling op de IPKO-tafel komt met Nederland.

Related posts

Bied en steun aan Autisme Aruba Foundation

EA News Author

Verbod op illegale verblijfsrecreatie

EA News Author

Gevangenisstraf plus TBS geëist in zedenzaak

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message