Lokaal/ArubaDutch

Ministerie van Toerisme heeft zich ingezet om onze geschiedenis en cultuur te laten bloeien

Ministerio Di Turismo A Compromete Su Mes Cu Nos Historia Y Cultura Florece

In FortZoutman was het een emotionele avond waarin de cultuur van Aruba weer tot leven werd geroepen. Minister van Toerisme Dangui Oduber is erg blij en trots om aanwezig te zijn in Fortzoutman voor de heropening van de 4 museum van Aruba. De nieuwe overeenkomst die is ondertekend tussen A.T.A., A.P.A. en FMA garandeert dat de 4 musea weer actief zijn voor de lokale bevolking, maar ook voor onze bezoekers, die meer kunnen leren over onze cultuur.

Aruba Tourism Authority A.T.A. zal ook helpen om de cultuur en geschiedenis van Aruba te promoten . Voor de museum creëerde het begin van de pandemie een zeer moeilijke situatie waarin museum hun deuren moesten sluiten. De waarheid is dat het niet makkelijk was om te komen waar we nu zijn na de inspanningen van collega-minister Xiomara Maduro die op verschillende gelegenheden het ministerie van Toerisme heeft benaderd om te zien of er middelen beschikbaar zijn die kunnen helpen om deze museum te openen om zo operationeel te worden voor het welzijn van de cultuur en geschiedenis van Aruba voor onze lokale bevolking en toeristen.

Vandaag, na enige tijd na het einde van de pandemie en met het toenemende toerisme, kan worden gezegd dat dankzij deze groei het mogelijk is om door middel van de fondsen van A.T.A en A.P.A te voorkomen dat de 4 musea weer actief zijn.

Volgens minister van Toerisme Dangui Oduber zijn we ons zeer bewust van het belang dat onze geschiedenis en onze cultuur voor ons als Arubanen hebben, maar ook voor onze bezoekers die steeds meer vragen hebben om onze geschiedenis, onze cultuur en hoe Aruba zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld, daarom was het zo belangrijk om de fondsen te zoeken en dankzij de groei van het toerisme kan A.T.A helpen bij het bereiken van deze heropening.

Volgens minister Dangui Oduber heeft het ministerie van Toerisme zich al lang verbonden met onze geschiedenis en cultuur. A.T.A. en A.P.A. maar ook TPEF helpen met de beschikbare middelen, maar ook voor de restauratie van archeologische musea waar verschillende projecten al aan de gang zijn. Op deze manier blijft het ministerie van Toerisme zich inzetten voor onze cultuur. Daarom is het van groot belang dat de vier musea blijven functioneren en dat toeristen komen om onze rijke culturele erfenis te leren kennen.

De minister van Toerisme bedankt de Aruba Tourism Authory en de Aruba Ports Authority voor het beschikbaar stellen van de fondsen en wenst iedereen die betrokken is bij de reactivering van de museum alle succes. De cultuur die we hebben om te leven en nu ook de toeristen de kans krijgen om onze cultuur te ervaren en meer te weten te komen over ons als het land Aruba.

Related posts

Controles van de Kustwacht gedurende het Paasweekend

EA News Author

Weersverwachting tot zondag 07 januari 2024

EA News Author

Weersverwachting tot woensdag 19 juli 2023

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message