PolitiekDutch

Minister Wever Croes ontmoet gemeente Venray om samenwerking te verkennen

Mp Venrey 2

Tijdens haar bezoek aan Nederland, ontmoette de premier Evelyn Wever-Croes de minister-commissaris van Buitenlandse Zaken, de heer Wever-Croes. Ady Thijsen ontmoette de hele Gemeente Venray school over verschillende mogelijkheden voor samenwerking.

 De premier zei dat de ontmoeting een positieve was, waarin de grote interesse van het hele college om met Aruba te werken werd opgemerkt. Tijdens de bijeenkomst werden ook enkele gebieden van samenwerking geïdentificeerd, zoals economische, culturele en onderwijsuitwisseling. Voor onderwijs zijn er al verschillende instellingen in gesprek met de stichting EPB in Aruba, een gebied dat van groot belang is voor de overheid om jongeren meer kansen te bieden. De volgende stap is het ondertekenen van een “letter of intent” waarin de onderhandelingen worden geconcretiseerd om Aruba verder te laten werken met Venray.

De premier bedankt de premier. Amira Luydens-Dabian, die als Arubaanse woont in Nederland, en als lid van Geemente Raad Venray, begon met dit initiatief. Mevrouw Luydens en haar familie wonen al meer dan 40 jaar in Nederland, maar omdat haar hart altijd in Aruba is gebleven, heeft ze hard gewerkt om Aruba meer kansen te bieden.

Ik dank Minister Plenipotentiaire Ady Thijsen en zijn team voor hun harde werk om samenwerkingsovereenkomsten met Aruba te bereiken op het gebied van handel, studie en cultuur. Deze overeenkomsten zijn zeker van groot voordeel voor het land Aruba, zei de premier.


Mp Venrey 3Mp Venrey 1Mp Venrey 4Mp Venrey 6

Related posts

Ondertekening convenant met belastingdienst Caribisch Nederland

EA News Author

DUO terug in Caribisch gebied

EA News Author

Mw. mr. Frederieke Damme brengt beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message