Lokaal/ArubaDutch

Minister van Financiën Xiomara Maduro: CARTAC Steering Group bijeenkomst in Barbados was een succes

Minister Di Finansas Xiomara Maduro

Minister Xiomara Maduro woonde de vergadering van de CARTAC Steering Group in Barbados bij. Sinds 2018 biedt CARTAC technische bijstand en training die heeft bijgedragen aan de versterking van verschillende instellingen in Aruba. CARTAC is het expertisecentrum van het IMF dat technische bijstand en training aanbiedt in de Caribische regio en Aruba is lid sinds 2018.
Volgens de minister van Financiën in het economisch departement heeft CARTAC Aruba geholpen met het macro-economisch model Maruba in het bureau van statistieken CBS. Het personeel kon ook verschillende seminars bijwonen om hun kennis te vergroten.
Volgens minister van Financiën Xiomara Maduro heeft CARTAC ook bijstand verleend aan onderwerpen als performens management, Risk Management en het Trusted Trader Program. Daarnaast werd de beoordeling van de werkzaamheden in de belastingdienst uitgevoerd en werd stilgestaan bij de administratieve functie, de auditorium, de klantenservice, de bezwaarprocessen, en ook in het achterstallige lokalen was de verwerking van de belastingaangifte en restitutie.
Volgens minister van Financiën Xiomara Maduro heeft CARTAC naast dit alles ook geholpen bij de evaluatie van het fiscale systeem en DIMP bijgestaan bij de werkzaamheden op het gebied van de invoering van BTW in Aruba. In het financieel departement heeft CARTAC ook geholpen met verschillende scenario’s voor lokale zaken, zoals de herfinanciering van de schulden met Nederland en fiscale planning.
Het personeel van de financiële afdeling nam ook deel aan verschillende trainingsseminars die CARTAC heeft gegeven over lokalen en schuldbeheer. De centrale bank krijgt ook de nodige bijstand van CARTAC. Minister van Financiën Xiomara Maduro is tevreden en geeft aan dat de bijeenkomst een goede bijeenkomst was.
Alle landen in het Caribisch gebied waren aanwezig op deze belangrijke CARTAC bijeenkomst en ook de donateurs waren aanwezig. Omdat Aruba zich ook heeft verbonden aan CARTAC om zijn werk in de regio voort te zetten en voor ons als Aruba zal CARTAC zeker kunnen helpen om lokaal te zijn, zijn de werkzaamheden die Aruba voor ogen heeft om de nodige hervormingen te implementeren in het kader van dit landpakket.

Related posts

Stempassen worden verstuurd

EA News Author

Internetconsultatie subsidieregeling Versterking duurzaam verdienvermogen in Papiaments, Engels

EA News Author

Constructief gesprek tussen Minister Weerwind en bestuurscollege

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message