Lokaal/ArubaDutch

Minister van Cultuur Xiomara Maduro: Vier Museum op Aruba gaan na de pandemie weer open

Minister Di Cultura Xiomara Maduro

In Fortzoutman vond de officiële heropening van de 4 Museum van Aruba plaats. Minister van Cultuur Xiomara Maduro is verheugd dat de Arubano Museums Foundation in samenwerking met A.T.A en A.P.A de opening van Museum in Aruba kan realiseren. Het gaat hier om 4 Museum die tijdens de periode van de COVID-pandemie moesten sluiten.

Het was een moeilijke tijd, want de stichting die verantwoordelijk is voor het beheer van de FMA- Museum, probeerde op alle mogelijke manieren op de hoogte te blijven, maar omdat de benodigde fondsen niet op tijd konden worden gehaald, moest de operatie worden beperkt tot het moment dat ze hun deuren moesten sluiten.

De overheid heeft verschillende manieren gezocht om de Museum in een ander formaat te openen, een andere manier van financieren het lukte niet, maar heeft ervoor gezorgd dat de collecties van de Museum veilig en goed bewaard blijven, en heeft verder samengewerkt met de FMA om deze dag te bereiken waarop Museum in Aruba weer hun deuren kunnen openen na de pandemie. Minister van Cultuur Xiomara Maduro bedankt A.T.A. en A.P.A. voor hun grote bijdrage.

Door samen te werken kunnen de 4 Museum dit jaar opnieuw beginnen met een plan voor de komende jaren, zodat niet alleen de inwoners van Aruba, maar ook toeristen kunnen komen om kennis te maken met Aruba cultuur en geschiedenis. Tegelijkertijd blijft de uitnodiging voor de bevolking van Aruba om deze Museum te bezoeken, maar ook voor de stakeholders om samen te komen en te kijken hoe FMA samen met hen kan samenwerken aan het welzijn.

Click aki bao like y share 

Related posts

Schriftelijke vragen aan interim-gezaghebber R. Oleana van het Openbaar Lichaam Bonaire

EA News Author

Alvin Molina (MEP): We moeten nu handelen, we kunnen niet langer afhankelijk zijn van één economische pijler

EA News Author

Weersverwachting tot vrijdag 26 mei 2023

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message