BonaireDutch

Minister Silvania klaagt eigenaarschap aan

Javier Silvania Curacao 1200X630 1

Op 4 april tekenden de regering van Curaçao en de regering van Nederland een akkoord wederzijds, de zogenaamde “Onderlinge Regeling”, die de samenwerking tussen Curaçao en Nederland in de uitvoering van het landpakket Curaçao. De overeenkomst wederzijds vermelden drie basiselementen die de samenwerking tussen Curaçao en Nederland in de uitvoering van de hervormingen. Dit zijn de eigenaars van het land. gelijkwaardigheid in gemeenschappelijkheid.

Wat is minister van Financiën drs. Silvania doet niets vreemds om zoveel te creëren De Nederlanders zijn zo opgewonden. Minister Silvania heeft gewoon haar taak als minister van Curaçao: de autonomie van Curaçao eisen en claimen onze eigen zaken. De beroemde Eigenaarschap staat in de Onderlinge Regeling.

Het is Curaçaos Landpakket, dus Curaçao moet de baas zijn in de uitvoering ervan Landpakket. Curaçao moet hervormen om een evenwichtig budget te bereiken, een Een sterke economie en een gezond en efficiënt openbaar apparaat.

Hier zien we de farce van de Onderlinge Regeling die een groot succes zou moeten zijn. Voor We beginnen met gelijkheid en niet met gelijkheid. Het gaat over eigendom en gemeenschappelijkheid die tegenstrijdige concepten zijn. Curaçao presenteert zich als veronderstelde eigenaar van de boerderij, terwijl Nederland in de praktijk de eigenaar is van de boerderijen en Curaçao de regering de stoel en de staat de vereniging van de steker bommen van de mensen van Doe het.

Minister President Pisas kondigde met veel plezier aan dat de regering COHO heeft verwijderd van de tafel en kwam tot een onderlinge overeenkomst met Nederland. Een wederzijdse regeling Nederland respecteert de autonomie van Curaçao. In de huidige onderlinge regeling is het Parlement worden volledig uitgesloten zoals het geval was in de COHO en in de onderlinge regeling ondertekend op 2 november 2020. De staat van Curaçao kan geen enkele verandering brengen, zelfs niet in de inhoud en de route van het landpakket.

In tegenstelling tot de COHO-wet is de huidige Onderlinge Regeling niet verankerd in een koninklijke wet. Via artikel 38 lid 1 van het Statuut komen de regering en de regering tot een overeenkomst over de wijze waarop zij Elk ding werkt. Alle eigen zaken blijven verondersteld te zijn in handen van Curaçao wordt niet onderworpen aan het Koninkrijk ex artikel 3 van de Statut .

Maar wat zien we in de praktijk van hoe de Onderlinge werkt De huidige regeling is ondertekend door persbureau Pisas. Van Huffelen? De regering van Curaçao heeft geen het bevel. De uitvoering van elke hervorming, project en maatregel gebeurt door het instrument de nieuwe organisatie genaamd “Pisas-Slot”, minister-president van Curaçao samen met minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) van Nederland.

In de nieuwe Onderlinge Regeling vormen de twee samen een perfect duo dat alles over dit landpakket op Curaçao beheert. Mevrouw Slot vertegenwoordigt de Nederlandse regering. Hij beslist namens Nederland en hij heeft de zak geld in zijn hand.

Bij de uitvoering van het landpakket is Curaçao verplicht Slot alle gegevens te geven, alle informatie, alle seals van Curaçao zoals in COHO. Als er een meningsverschil is tussen de Plassen Met slot op de uitvoering van een bepaalde hervorming, maatregel of project in Curaçao het besluit Het einde is niet bij Pisas die minister-president van Curaçao is.

Een bemiddelaar wordt aangesteld om het probleem op te lossen. Als de zaak niet tot een bemiddelaar kan komen, beslist de voorzitter van het Gerechtshof wie de bemiddelaar wordt. Zelfs de Nederlandse autoriteiten blijven ons land leiden.

In de huidige wederzijdse regeling werd ook het parlement uitgeschakeld net als in de COHO. Het Parlement heeft niet deelgenomen aan de realisatie van het Landpakket en het Parlement kan niet geen wijzigingen aanbrengen in het Landpakket dat momenteel op tafel ligt.

Alleen minister Pisas en minister Slot van BZK kunnen iets veranderen in het Landpakket. Het parlement heeft slechts 10 dagen om kennis te nemen van de wijzigingen en opmerkingen en bezwaren in te dienen. Dat is het enige recht van het parlement. De omschakeling zal in elk geval precies gebeuren zoals Pisas en Slot willen. De staat kan niets zeggen of tegenhouden. Het is duidelijk dat Nederland blijft opdringen wat er op Curaçao moet gebeuren.

Het is ook duidelijk dat onze politici werken en regeren in Nederlandse belangen. Ze werken samen met drie belangrijke Nederlandse wensen. Deze zijn in de eerste plaats om Curaçao een “stepping stone” te maken voor Nederlandse bedrijven, om Curaçao een militaire basis van de NAVO te maken en om kinderen van Curaçao te helpen armer te maken door het levensniveau op Curaçao te verlagen zodat Nederland zijn economie kan ontwikkelen. Want kapitalisme en kolonisatie zijn goed als er armoede.

Wat de mensen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten moeten beseffen is dat Nederland zich bezighoudt om zijn koloniale heerschappij over zijn koloniën in de Caraïben te handhaven. Een ander element dat we terug zien in de nieuwe Onderlinge Regeling is manipulatie met met geld, met deskundigen en met Nederlandse onderhouders.

De Nederlanden bieden financiële steun. Dit houdt onder meer in dat als er behoefte is aan meer Nederlandse experts, Nederland ze zal meenemen. Indien Nederlanders nodig zijn om het landpakket op Curaçao te helpen uitvoeren, brengen de Nederlanders hen (Verenigde Staten) naar Curaçao. Het maakt niet uit hoeveel deskundigen en Nederlanders er zijn. Ten slotte denken, creëren, ontwerpen, monitoren en implementeren Nederlandse ambtenaren al deze maatregelen, projecten en hervormingen op Curaçao. Ze maken van Curaçao een stukje Amsterdam in de Cariben. De nieuwe Onderlinge Regeling staat dit toe.

Alle Nederlandse inkomsten die gebruikt worden om de realisatie van het Curaçao landpakket te financieren, vallen onder toezicht van de Nederlandse wet Algemene Wet Bestuursrecht. Controlegroepen De SOAB en de controleur-generaal hebben geen bevoegdheid. De eerste koers was altijd uitgesproken tegen Nederlandse heerschappij en koloniale inzet. Op de kruis. Het probleem is dat de politici van Curaçao kolonialisme hebben geïnternaliseerd Nederland zal altijd geprezen en vereerd worden en de Curaçaose kinderen net zo veracht.

Ze blijven op hun knieën zitten met hun handen omhoog en vragen om Nederlandse gunsten en geld. Nu meteen weg In de tijd van de consensus wetten zien we eindelijk een zekere mate van weerstand van een zoon van Curaçao.

Minister Javier Silvania antwoordde en verzette zich tegen de adviezen van CFT en TWO. De houding van minister Silvania toont aan dat de nieuwe Onderlinge Regeling de autonomie van Curaçao niet respecteert. Is de ministerpositie van Silvania een nieuw bestuur of een toevallige gebeurtenis?

Related posts

Colleges financieel toezicht bezoeken Nederland

EA News Author

18e Uitmuntende Vrouw is: Eerw. Alma Louise de Bode-Olton

EA News Author

Gezaghebber Rijna overlegt met minister Harbers over waterbeheer

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message