Dutch

Militairen steken handen uit de mouwen tijdens oefening ‘Caribbean Engineer’

Kustwacht 3

Ongeveer 140 Nederlandse militairen van 102 Constructiecompagnie hielden zich de afgelopen drie weken bezig met diverse bouw- en onderhoudsprojecten op de ABC-eilanden. Het doel van de oefening, genaamd Caribbean Engineer, was de technische (constructie)vaardigheden op peil houden. Daarvoor bouwden ze onder andere een uitkijktoren bij Sint Willibrordus op Curaçao, renoveerden ze op Bonaire het gebouw van een scoutingvereniging en verbeterden ze op Aruba diverse militaire trainingslocaties.

De meeste werkzaamheden van de militairen vonden dit jaar plaats op Curaçao. In natuurgebied Hermanus bouwden de genisten voor natuurorganisatie Carmabi een uitkijktoren waardoor bezoekers beter zicht hebben op aanwezige flamingo’s. Bij Kolegio Chaya Willems is het hekwerk rondom de school grondig gerenoveerd. Daarnaast realiseerden de militairen op oefenterrein Wacao onder andere een verblijfslocatie, verbeterden ze een weg en zijn bestaande gebouwen aangepast.

Op Bonaire renoveerde een groep militairen het gebouw van de lokale scoutingvereniging. Met deze herstelklus kan iedereen weer gebruik maken van een veilig en functioneel gebouw. Op Aruba is gewerkt op diverse militaire trainingslocaties. Oefenterrein ‘Vader Piet’ beschikt nu over een gerenoveerde opslaglocatie met een nieuw dak. Op Marinierskazerne Savaneta is het oefendorp Camp Davis verbeterd, de zonnepaneelinstallatie gerepareerd en een schaduwoverkapping gemaakt boven de crossfit.

102 Constructiecompagnie kijkt tevreden terug op de afgelopen weken waarin de militairen hun technische vaardigheden verder hebben ontwikkeld en is blij dat ze letterlijk haar steentje heeft kunnen bijdragen aan de drie eilanden.

Kustwacht 2Kustwacht 4Kustwacht 1 ScaledKustwacht 2 ScaledKustwacht 1

Related posts

Heyliger-Marten vraagt minister van Financiën naar belasting vakanties

EA News Author

Boodschap van de premier voor Pasen

EA News Author

Aruba Bank vierde Koningsdag op grote schaal

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message