DutchBonaire

Militairen ruimen op Bonaire olie op

Militarnan Ta Deshasi Di Zeta Na Boneiru.1

Bijna 20 militairen helpen op Bonaire mee bij het opruimen van aangespoelde olie. De inzet is op verzoek van het Openbaar Lichaam van Bonaire. De olie spoelde eerder deze week aan op de stranden van het Caribisch eiland. De substantie is vermoedelijk afkomstig van een schip dat deze maand kapseisde voor de zuidkust van Tobago.

Het Openbaar Lichaam van Bonaire, de brandweer en vrijwilligers zijn al enkele dagen bezig met het opruimen van de olie. Door de omvang van de verontreiniging is meer mankracht nodig. Daarom is een beroep op Defensie gedaan.

De op Curaçao gestationeerde Nederlandse en Curaçaose  militairen zijn gisteren naar Bonaire gebracht. Dat gebeurde met een Jaguar-vaartuig van de Kustwacht Caribisch gebied.

De inzet valt onder de derde hoofdtaak: het ondersteunen van civiele autoriteiten.

Militarnan Ta Deshasi Di Zeta Na BoneiruMilitarnan Ta Deshasi Di Zeta Na Boneiru.33Militarnan Ta Deshasi Di Zeta Na Boneiru.6

Related posts

Clean up Day ‘Boneiru: Limpi i Bunita’ – Een Succesvolle Eerste Editie

EA News Author

Voorzitter van het parlement Edgar Vrolijk: Helaas heeft de IPKO deze keer geen mogelijkheid geboden om te debatteren of in te gaan op de onderwerpen

EA News Author

Gezaghebber Rijna bij ontbijtsessie Koning Willem-Alexander

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message