PolitiekDutch

Mike Eman: Landpakket dat armoede zal creëren is 80% akkoord voor premier Evelyn Wever Croes

Mike Eman Entrevista Persbericht

Sinds 2020 heeft premier Evelyn Wever Croes ondertekend dat Aruba aan een “Landenpakket” moet worden gebonden en wat sinds 2020 verandert, is de koffer waarin dit “Landenpakket” wordt gedragen, aldus AVP-partijleider Mike Eman.

De leider van de AVP-fractie in het parlement Eman zei dat er elke jaar of twee jaar protesten in de gemeenschap plaats vinden, wanneer het pakket met alle maatregelen wordt gewijzigd.

Maatregelen die ons volk formeel ervaart, zoals een vermenigvuldiging van de BTW, BTW aan de grens, bezuinigingen op sanitaire voorzieningen, veranderingen in de arbeidswetgeving, alle problemen waarmee overheidswerkers nu worden geconfronteerd, zoals prestatiemanagement, zijn geïntroduceerd.

Elk van deze problemen heeft onder meer te maken met het feit dat de salarissen van onze burgers niet zijn aangepast, mensen met een beperkt inkomen, waardoor onze fractie tijdens verschillende begrotingsbijeenkomsten een petitie heeft ingediend om dit aan te passen, om het reparatieverschil te verhogen omdat de kosten van leven in Aruba onbetaalbaar zijn.

Maar wat we zien is dat de regering opnieuw een hele show op de weg maakt Evelyn en haar regering heeft de kleding veranderd waarin de Landenpakket wordt gedragen.

Eerst CHE en op de gelegenheid van de fractie AVP in het parlement, leverden fractieleider Marlon Sneek samen met Richard Arends en andere leden van de fractie notities over dat dit niet goed is, omdat het de autonomie van het land Aruba wegneemt, waarbij een instantie wordt geplaatst die niet het recht heeft volgens de Statuten om onderwerpen te bepalen die Aruba aangaan.

Als we kijken naar de uitspraak van staatssecretaris van Huffelen die zei ‘het gaat allemaal prima’, dan kunnen we zien wat het probleem is wanneer er een pakket  wordt toegevoegd die betrekking hebben op ons land, die betrekking hebben op de medicijnen van onze ouders, die betrekking hebben op wat onze kinderen betalen voor schoolgeld, dat weer wordt verhoogd.

En wat is de positie van onze werknemers in dit land, waar we elke maand zien dat dingen achteruitgaan, Aruba leeft momenteel, waar 50.000 mensen onder het inkomen staan dat ze nodig hebben om te overleven.

Het is niet Mike Eman en AVP die dit zegt, maar het Centraal Bureau van Statistieken zelf zegt dat het huidige minimumloon betekent dat als je het minimumloon berekent, of degenen met een inkomen onder het loon van 3500, degenen boven het minimumloon, onze gepensioneerden allemaal onder de armoedegrens leven in Aruba.

En staatsecretaries van Huffelen komt naar voren en zegt dat het prima gaat en natuurlijk is de afstand met deze kwesties, wie er medicijnen nodig heeft, op Aruba, wat onze ouderen nu doormaken, hoe ze het zelf moeten betalen, niet iets dat tot in Den Haag wordt gevoeld.

Maar als er ook regeringsleiders zijn die dit niet zo triest vinden als het klinkt, want premier Evelyn Wever Croes heeft het publiekelijk verklaard dat 80% van het “Landenpakket” dat op dit moment op tafel ligt, dat al het lijden in onze gemeenschap veroorzaakt, dat hij in overeenstemming is met dit Landpakket en zelfs dat hij het zelf heeft bedacht.

Dus elke burger moet zijn eigen medicijnen betalen, geloof premier Evelyn niet als ze zegt dat het Nederland is die dit heeft opgelegd, wanneer iemand als burger wordt geconfronteerd met een beslissing dat als er drie stakingen zijn, ze uit zijn, niet vanwege een Landenpakket dat Nederland heeft opgelegd.

Deze premier zei dat 80% van alles in het Landenpakket, hij zelf heeft goedgekeurd en ermee is gekomen, waardoor onze kinderen geen schoolgeld kunnen betalen, wanneer er binnenkort een BBO aan de grens komt, wat ernstige gevolgen zal hebben voor de kosten van levensonderhoud.

Related posts

OPPA viert dag van ouderen met leden

EA News Author

Aruba Bank sponsorde voetbaluniformen voor 297 Soccer Academy

EA News Author

13 Raiding Squadron van Korps Mariniers traint op Curaçao

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message