Lokaal/ArubaDutch

Met innovatieve initiatieven moderniseert DRH de publieke sector

Cu Iniciativanan Innovativo Drh Ta Modernisa Sector Publico

Het Department of Human Resources, DRH heeft onlangs innovatieve initiatieven geïntroduceerd die gericht zijn op het moderniseren van de arbeidskrachten in de publieke sector en overheidsdepartementen. Het nationale decreet voor de evaluatie van de prestaties van overheidswerkzaamheden (AB2022 No. 165) is van kracht op 1 januari 2023, en introduceert prestatiemanagement, een veel bekende en gebruikelijke praktijk in de particuliere sector en nu ook in de publieke sector op Aruba. Deze stap markeert een belangrijke stap in de richting van het creëren van een transparante en gemotiveerde werkomgeving voor alle overheidspersoneel.

In tegenstelling tot sommige misvattingen die in de media circuleren, biedt prestatiemanagement de overheidsdienst een systeem dat een open en constructieve dialoog ondersteunt, waarbij de overheidsdienst wordt gewaardeerd voor inspanningen en vooruitgang. Dit beleid is gebaseerd op verzoeken van overheidswerkers die een eerlijk en transparant systeem willen zien dat alle overheidswerkers stimuleert en motiveert om het beste van zichzelf te geven door de punten van verbetering en sterke punten aan te geven in de verschillende gesprekken. DRH onderschrijft het belang van het waarderen en erkennen van uitstekende prestaties, en dit beleid is bedoeld om werknemers te inspireren in hun werk om uitzonderlijke diensten te leveren in de gemeenschap en tussen interne departementen van de regering.

Om de ontwikkeling te ondersteunen, heeft de DRH haar HR-portaal gepresenteerd, een website met belangrijke informatie voor de werknemers van de Land, die de communicatie tussen de departementen van de regering en alle overheidswerknemers verbetert. Via de HR-portaal kan de werknemer zich op de hoogte houden van de meest recente regels, nieuws en ontwikkelingen.

Daarnaast lanceerde DRH zijn digitale educatieve platform Land Aruba Academy. In mei werd het platform met succes geïntroduceerd. Het gebruik van het platform is gratis voor iedereen die in de overheid werkt. Alle geregistreerde openbare werkers hebben nu toegang tot een uitgebreide collectie van meer dan 700 cursussen, webinars, masterclasses en artikelen die zijn aangepast aan de behoeften van elke professional. Het doel is om de overheidsmedewerkers de mogelijkheid te geven om hun vaardigheden te blijven ontwikkelen en nieuwe kennis te verwerven zonder kosten.

Binnenkort zullen er meer projecten (onder andere workshops) volgen die zich richten op kennis en ontwikkeling voor de vorming van de publieke sector.

Deze initiatieven tonen de diepgaande toewijding van de regering om de managementpraktijken te moderniseren en de nodige hulpmiddelen te bieden voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van elke ambtenaar.

Het uiteindelijke doel is om een sterkere, transparantere en gemotiveerdere werkforce te creëren, die zowel de werknemer als de gemeenschap ten goede komt.

Related posts

Derde kandidaat: Gerlien Croes besloot AVP te verlaten

EA News Author

Onderzoek in het DIP-afdeling gaat door

EA News Author

Kleine kans op mpox op bonaire

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message